Trei hoteluri de pe litoral ale fraților Micula au fost scoase la vânzare de Fisc. Cei doi frați au încercat să le vândă la începutul anului

Trei hoteluri de pe litoral ale fraților Micula au fost scoase la vânzare de Fisc. Cei doi frați au încercat să le vândă la începutul anului
scris 24 nov 2017

ANAF a scos la vânzare 3 hoteluri controlate de oamenii de afaceri Ioan și Viorel Micula, la începutul anului aceștia încercând, fără succes, să le vândă. Două dintre aceste hoteluri, Prahova și Romanța, sunt în stațiunea Neptun, iar al treilea hotel ofertat, Craiova, este în Olimp. Cumulat, cele trei hoteluri au peste 800 de camere. ANAF vrea să obțină 37 de milioane de lei, pentru cele trei unități, ca și pentru alte clădiri și terenuri din complexurile hoteliere respective.

Înainte să fie prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Firmele care operează cele trei hoteluri sunt listate la Bursa de Valori București.

Hotelul Romanța este deținut de firma Romanța Estival 2002, Prahova este operat de Prahova Estival 2002, iar Hotel Craiova este sub administrarea Hotel Club Estival 2002.

Pentru Hotel Romanța, clădire de 2.144 metri pătrați și 5 etaje, Fiscul vrea 9,6 milioane de lei. Totodată, ANAF vinde și o clădire Club de noapte tot din complexul Romanța – 380.000 lei, parcare 87.600 lei, restaurant de 2.361 metri pătrați - 2,2 milioane lei, tren intravilan de 14.300 metri pătrați – 4,7 milioane lei.

EXCLUSIV FOTO Palatul Suter, indicat drept cel mai luxos hotel din țară, va fi deschis la finalul anului și afiliat la un lanț internațional exclusivist. Cât va costa o cameră CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Palatul Suter, indicat drept cel mai luxos hotel din țară, va fi deschis la finalul anului și afiliat la un lanț internațional exclusivist. Cât va costa o cameră

Hotelul Prahova, cu o suprafață de 1.630 metri pătrați și 5 etaje, va fi propus de Fisc la vânzare pentru 10,9 milioane lei, din care 1,9 milioane lei este valoarea aferentă terenului de 4.678 metri pătrați.

În cazul hotelului Craiova, suprafață 1.955 metri pătrați, prețul de pornire a fost stabilit la 4,9 milioane lei. Separat, restaurantul de aproape 1.700 de metri pătrați pornește de la 2,4 milioane lei, iar un teren de 16.774 metri pătrați tot de la 2,4 milioane lei.

Toate cele trei licitații sunt programate pentru 7 decembrie.

Blocul-turn cu hotel, birouri, magazine și un cazinou în Piața Lahovari, pregătit de antreprenori israelieni, a primit undă verde după 9 ani. Anterior au fost acuzații că proiectul ar afecta clădiri monument CITEȘTE ȘI Blocul-turn cu hotel, birouri, magazine și un cazinou în Piața Lahovari, pregătit de antreprenori israelieni, a primit undă verde după 9 ani. Anterior au fost acuzații că proiectul ar afecta clădiri monument

Frații Micula au vrut să vândă 11 hoteluri  la începutul anului

Profit.ro a scris, la începutul anului, că frații Ioan și Viorel Micula au scos la vânzare 11 dintre cele 12 hoteluri pe care le dețin pe litoral, cumpărate la începutul anilor 2000, la "marea privatizare din turism".

Cele 11 hoteluri, cu 2.700 de camere, reprezentau, practic, cel mai mare pachet scos vreodată la vânzare de un operator privat de turism din România.

Când au cumpărat, în urmă cu aproape 15 ani, 12 hoteluri pe litoral, frații Micula deveneau cei mai mari turoperatori de la mare. Mulți agenți de turism au sperat atunci ca cei doi frați, printre cei mai puternici oameni de afaceri din România la vremea respectivă, să investească în hoteluri și să le renoveze. Acest lucru nu s-a întâmplat în următorii ani, iar hotelurile s-au degradat cu timpul.

viewscnt
Afla mai multe despre
micula
anaf
neptun
olimp
romanta
prahova
craiova