Tribunalul Vâlcea a amânat pentru data de 20 aprilie cauza în procesul insolvenței Harinvest

Piața de capital   
Tribunalul Vâlcea a amânat pentru data de 20 aprilie cauza în procesul insolvenței Harinvest

În cadrul acestui litigiu, comitetul creditorilor a introdus pe rol o solicitare de atragere a răspunderii pentru administratori și angajați.

Insolvența de la Harinvest ajunge în faza în care păgubiții solicită atragerea răspunderii pentru foștii administratori și angajați ai casei de brokeraj a cărei prăbușire la sfârșitul anului 2013 a condus la prejudicii de aproape 20 milioane lei pentru clienții de portofoliu.

Acțiunea se îndreaptă împotriva foștilor membri ai Consiliului de Administrație Ion Antonescu, Veronel Lungu, Mihai Ilie și Elena Cismaru (ultima președinte până în anul 2011), și a angajatelor Maria Boghițoi, Cecilia Pârvuceanuși Maria Voinea, ne-au semnalat surse din rândul persoanelor păgubite.

Tribunalul Vâlcea a amânat ieri cauza în dosarul cu numărul 1034/90/2014/a14 pentru data de 20 aprilie, în condițiile în care solicitarea a fost introdusă pe 21 ianuarie, iar citarea a fost făcută abia pe 25 ianuarie.

SSIF Harinvest, casă de brokeraj din Râmnicu Vâlcea, a fost protagonista celui mai mare scandal al pieței de capital a ultimilor ani după ce pierderi de aproximativ 20 milioane de euro apărute pe piața produselor structurate în contraparte cu formatorii de piață BCR și SSIF Broker Cluj au fost rostogolite în piață timp de peste un an de zile (inclusiv prin operațiuni dovedite de ASF ca manipulări de piață), pentru ca la final acestea să fie onorate din devalizarea conturilor clienților în zilele de 14-15 noiembrie 2013.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
21 mai Maratonul Economia Sustenabilă
28 mai Maratonul Fondurilor Europene
4 iunie Eveniment Profit.ro - Piața imobiliară între șocuri și oportunități - Ediția a V-a
viewscnt
Afla mai multe despre
harinvest
justitie
proces
insolventa
bursa
bcr
bvb
frauda
pagubiti