UiPath a încheiat anul cu un declin de 38% pe bursă. Față de maximul istoric, acțiunile companiei au pierdut peste 50%

UiPath a încheiat anul cu un declin de 38% pe bursă. Față de maximul istoric, acțiunile companiei au pierdut peste 50%
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 4 ian 2022

UiPath, primul unicorn românesc, fondat în 2005, a încheiat 2021 cu un declin de aproape 38% pe bursa de la New York, la un preț de 43,13 dolari pe acțiune. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania s-a listat pe 21 aprilie și a încheiat prima ședință de tranzacționare la 69,2 dolari pe acțiune. În prezent, prețul unei acțiuni UiPath este și sub prețul din oferta de listare, de 56 de dolari/acțiune.

Acțiunile europene, a doua mare creștere anuală din 2009. Bursa de la Paris, cea mai bună evoluție din ultimele peste două decenii CITEȘTE ȘI Acțiunile europene, a doua mare creștere anuală din 2009. Bursa de la Paris, cea mai bună evoluție din ultimele peste două decenii

Față de maximul istoric, de 90 de dolari/acțiune, atins pe 28 mai, compania a pierdut circa 52%. Minimul istoric pentru titlurile UiPath, de 39,3 dolari/acțiune, a fost atins în decembrie.

UiPath, având în prezent sediul în SUA, dezvoltă tehnologii de automatizare software a proceselor de lucru din mediul office (Robotic Process Automation/RPA).

În 2018, UiPath a devenit primul “unicorn” înființat de antreprenori români, după ce compania a fost evaluată la peste 1 miliard de dolari în cadrul unei runde de finanțare Seria B, la care au participat Accel, CapitalG (divizia de investiții a Alphabet, compania-mamă a Google) și Kleiner Perkins Caufield & Byers.

Compania a atras circa 1,34 miliarde de dolari din vânzarea unei participații de 4,6% pe bursa de la New York în a doua jumătate a lunii aprilie.

Potrivit lui Dines, listarea a avut efecte pozitive asupra companiei, care a devenit mai disciplinată și mai cunoscută printre investitori.

viewscnt
Afla mai multe despre
uipath
listare uipath
dines
daniel dines
actiuni uipath
pret uipath
uipath 2021
uipath bursa