Ultima zi în programul Fidelis - Subscrieri de 555 milioane de euro pe titlurile de stat puse în vânzare de Ministerul Finanțelor. Volumul agregat depășește nivelul mediu al unei tranșe de la FMI de la sfârșitul anilor ’90

Ultima zi în programul Fidelis - Subscrieri de 555 milioane de euro pe titlurile de stat puse în vânzare de Ministerul Finanțelor. Volumul agregat depășește nivelul mediu al unei tranșe de la FMI de la sfârșitul anilor ’90

Sursa foto: Josepalbert13 / dreamstime.com

scris 27 nov 2020

Obligațiunile guvernamentale pentru populație în programul Fidelis au acumulat în sistemul pieței peste 13.600 de ordine. Peste jumătate de subscrieri au fost pentru titlurile denominate în euro, iar volumul agregat al participării depășește nivelul mediu al unei tranșe de la Fondul Monetar Internațional de la sfârșitul anilor ’90, când România avea încă dificultăți de a ieși să obțină finanțare din piețele private.

Volumul subscrierilor pe cele 3 emisiuni de  titluri de stat puse în vânzare de Guvern a fost robust și în ultima zi de subscriere, iar valoarea totală a plasamentelor a fost în echivalent de 554,78 milioane euro.

Cel mai mare interes este pentru emisiunea de titluri de stat denominată în euro scadentă în anul 2025 (R2512AE), acestea cumulând în sistemul pieței ordine pentru un număr de aproape 2,88 milioane unități, echivalentul a 288,65 milioane euro. Acestea poartă un cupon al dobânzii de 1,85%.

Afaceri și profit net la 9 luni în scădere pentru compania care operează magazinul Bucur Obor. Societatea surmontează însă o etapă prelungită de închidere în prima jumătate a anului CITEȘTE ȘI Afaceri și profit net la 9 luni în scădere pentru compania care operează magazinul Bucur Obor. Societatea surmontează însă o etapă prelungită de închidere în prima jumătate a anului

Pe titlurile de stat în moneda națională cu maturitate de 1 an și cu dobânda de 3,50% (R2112A) s-au cumulat aproape aproape 5.500 de ordine pentru un număr de 6,28 milioane de unități, subscrierile ridicându-se la 628,57 milioane lei (128,98 milioane euro). În același timp, pe titlurile scadente în anul 2023 (R2312A) s-au strâns cu aproximativ 4.400 de plasamente pentru un număr de aproximativ 6,68 milioane titluri, valoarea agregată a acestora fiind de 668,39 milioane lei (137,15 milioane euro).

Statul a mai avut emisiuni de titluri de stat în programul Fidelis în vară, iar acestea s-au bucurat de succes atât în perioada de subscriere, cât și în piața secundară BVB unde au avut volume decente în primele săptămâni și s-au tranzacționat peste prețul de ofertă.

viewscnt
Afla mai multe despre
titluri de stat
bursa
bvb