Piraeus Bank vinde către BERD o parte din acțiunile sale la asiguratorul European Reliance

Piraeus Bank vinde către BERD o parte din acțiunile sale la asiguratorul European Reliance
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 mai 2016

Grupul bancar grec Piraeus Bank, prezent și pe piața din România, va vinde o parte din participația sa de 28% din acțiunile companiei elene de asigurări European Reliance către Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), a declarat miercuri un oficial de la Piraeus Bank, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Există un acord cu BERD pentru a prelua o participație de 15% la European Reliance de la Piraeus. Banca centrală a Grecia a aprobat tranzacția", a mai spus oficialul, fără a dezvălui însă prețul tranzacției.

Profitabilitatea băncilor elene este afectată de restricțiile asupra mișcărilor de capital, de creșterea nivelului creditelor neperformante și de noile măsuri de austeritate impuse în schimbul celui de-al treilea pachet de asistență financiară pentru Grecia.

În conformitate cu planul său de restructurare, care prevede vânzarea activelor secundare, Piraeus Bank intenționează să vândă întreaga sa participație la European Reliance.

Falimentul Astra: Doar 8.000 de dosare de daună deschise după ridicarea licenței. S-au făcut primele plăți CITEȘTE ȘI Falimentul Astra: Doar 8.000 de dosare de daună deschise după ridicarea licenței. S-au făcut primele plăți

Asiguratorul elen European Reliance este listat la bursa de la Atena din 1997, iar Piraeus Bank a preluat o participație de 28% în 2007.

Grupul Piraeus Bank, cea mai mare bancă din Grecia în funcție de active, și-a propus să revină pe profit în 2016, după ce în trimestrul patru din 2015 a înregistrat pierderi nete de 1,24 miliarde de euro. Divizia din România, Piraeus Bank România a înregistrat în 2015 pierderi de 42,7 milioane euro.

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
piraeus bank
berd
european reliance