Portofoliul de credite brute al Piraeus Bank a scăzut în primul trimestru cu 3% față de sfârșitul anului 2015, la 743 milioane euro

Portofoliul de credite brute al Piraeus Bank a scăzut în primul trimestru cu 3% față de sfârșitul anului 2015, la 743 milioane euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 mai 2016

Portofoliul de credite brute al Piraeus Bank a scăzut în primul trimestru cu 3% față de sfârșitul anului trecut, la 743 milioane de euro, dar s-a înjumătățit comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, pe fondul procesului de consolidare a băncii, potrivit datelor publicate joi de instituția financiară elenă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La sfârșitul anului trecut, banca avea în portofoliu împrumuturi brute de 765 de milioane de euro, în timp în primul trimestru acestea se ridicau la 1,5 miliarde de euro, scrie News.ro.

Cota Piraeus Bank pe piața creditelor din România s-a menținut la 1,6% în primul trimestru, raportat la decembrie 2015, dar este la jumătate față de nivelul de 3% înregistrat în urmă cu un an.

Depozitele au scăzut cu 0,4%, la 850 de milioane de euro, și cu 14% raportat la primul trimestru.

La sfârșitul lunii decembrie, depozitele Piraeus Bank în România se ridicau la 853 milioane de euro, iar în primul trimestru la 989 milioane de euro.

Cota Piraeus Bank pe piața locală a depozitelor a scăzut la 1,2%, de la 1,6% în martie 2015 și 1,3% în decembrie.

Raportul dintre credite brute și depozite a coborât în primele trei luni ale anului la 0,87, față de 0,95 la sfârșitul anului trecut, conform datelor raportate de instituția financiară.

La sfârșitul primului trimestru, Piraeus Bank deținea în România active în valoare de 1,63 miliarde de euro, față de 1,58 miliarde de euro în decembrie și 1,9  miliarde de euro în urmă cu un an.

Banca elenă deține în România 120 de sucursale și 1.384 de angajați.

FOTO Ministerul Fondurilor Europene trebuie să se mute din clădirea lui Papalekas și caută pe piață un alt spațiu CITEȘTE ȘI FOTO Ministerul Fondurilor Europene trebuie să se mute din clădirea lui Papalekas și caută pe piață un alt spațiu

Piraeus Bank a înregistrat anul trecut în România pierderi de 42,7 milioane euro, față de un profit brut de 2,1 milioane euro în 2014, pe fondul curățării portofoliului și al procesului de consolidare a băncii, acționarul elen asumându-și pierderile pentru repoziționarea instituției de credit pe piață.

Rata creditelor neperformante s-a situate anul trecut la 4,3%, aceste finanțări fiind acoperite peste 100% cu provizioane și colaterale.

Banca preciza la raportarea rezultatelor pe 2015 că în anul curent se va concentra pe integrarea de concepte și modele de business noi și vizează consolidarea bazei de venituri, printr-o creditare mai intense și control riguros al costurilor.

Piraeus Bank România, controlată de grupul elen Piraeus, este prezentă pe piața din România de 15 ani, deservind peste 300.000 de clienți.

viewscnt
Afla mai multe despre
piraeus bank
credite brute