Prima ședință de corecții pentru acțiunile UiPath, după două zile de creșteri spectaculoase

Prima ședință de corecții pentru acțiunile UiPath, după două zile de creșteri spectaculoase
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 23 apr 2021

UPDATE: Acțiunile UiPath au închis ședința de vineri cu o corecție de 0,87%, la prețul de 74,84 dolari/unitate. Aceasta este prima sesiune de scădere bursieră pentru companie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Știre inițială

Acțiunile UiPath înregistrează primele corecții în ședința de vineri, a treia zi de la listarea pe bursa de la New York, după ce în sesiunile precedente au crescut spectaculos.

În jurul orei 19:30, ora României, acțiunile UiPath au scăzut ușor, cu 1,85%, tranzacționându-se 74,1 dolari pe unitate. Pe parcursul ședinței, acțiunile companiei au atins un minim de 72,57 dolari pe unitate.

La prețul actual, capitalizarea bursieră a UiPath este de circa 38,47 miliarde de dolari.

Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II) CITEȘTE ȘI Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II)

În primele două ședințe de tranzacționare, acțiunile companiei au înregistrat creșteri de două cifre. Astfel, capitalizarea companiei a depășit, joi, 40 de miliarde de dolari.

Daniel Dines, cofondator și dierctor general al UiPath, deține un pachet de aproximativ 21,4% din acțiunile UiPath.

UiPath a atras circa 1,34 miliarde de dolari din vânzarea unei participații de 4,6% pe bursa de la New York, din care 527,3 milioane de dolari încasări proprii și 810,56 milioane de dolari încasări în numele mai multor acționari existenți, printre care Dines și fonduri de investiții controlate de Accel și Alphabet.

Valoarea încasărilor ar putea crește la peste 1,5 miliarde de dolari în cazul exercitării opțiunii de supraalocare a unui pachet suplimentar de 3,583 milioane de acțiuni.

Dines a vândut 1,383 milioane de acțiuni în cadrul ofertei, în schimbul sumei de 77,45 milioane de dolari.

UiPath, companie fondată în România și având în prezent sediul în SUA, dezvoltă și vinde tehnologie RPA, roboții software creați de companie fiind  programați să preia munca de tipul "copy-paste" a angajaților.

viewscnt
Afla mai multe despre
uipath
listare uipath
corectii uipath
uipath new york
dines
daniel dines
actiuni uipath
unicorn