Principalele burse europene au închis în scădere cu peste 1%, înaintea votului din Congresul SUA privind plafonul datoriilor

Principalele burse europene au închis în scădere cu peste 1%, înaintea votului din Congresul SUA privind plafonul datoriilor
scris 1 iun 2023

Principalele burse europene au închis miercuri în scădere cu peste 1%, înaintea votului din Congresul SUA privind plafonul datoriilor, transmite CNBC.

Indicele paneuropean Stoxx 600 a încheiat sesiunea de tranzacționare în scădere cu 1,1%, toate sectoarele și bursele majore fiind în teritoriu negativ, scrie News.ro.

ULTIMA ORĂ Unul dintre cei mai mari producători de mobilă din România, lider național la producția de PAL, intră în concordat preventiv CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Unul dintre cei mai mari producători de mobilă din România, lider național la producția de PAL, intră în concordat preventiv

Acțiunile auto au condus pierderile, cu un declin de 2,5%, în timp ce acțiunile companiilor de produse chimice au scăzut cu 2%.

După ce a trecut marți de un vot procedural cheie în Comisia pentru regulile Camerei, Legea privind responsabilitatea fiscală din SUA este programată să se confrunte miercuri cu un vot în plen în Camera Reprezentanilor, majoritar republicană.

Apoi, legea trebuie să treacă de Senatul controlat de democrați înainte de ziua de luni, când Trezoreria SUA prevede că nu va avea suficienți bani pentru a-și onora obligațiile.

Biroul pentru Buget al Congresului, nepartizan, a estimat marți că proiectul de lege va duce la ”reducerea deficitelor bugetare cu aproximativ 1.500 miliarde de dolari” în următorul deceniu, în conformitate cu previziunile partidului, oferindu-i un posibil sprijin suplimentar.

Acțiunile tehnologice continuă să vadă un impuls datorită entuziasmului investitorilor în jurul companiei Nvidia, listată în SUA, care a atins pentru scurt timp o capitalizare de piață de 1.000 de miliarde de dolari, marți, după rezultate mai bune decât așteptările.

Datele semnal publicate miercuri dimineață au arătat că inflația în Franța a încetinit la 6% în mai, de la 6,9% în aprilie. Prețurile au fost cu 0,1% mai scăzute de la lună.

Cifrele au fost mai mici decât cele prognozate într-un sondaj Reuters al economiștilor.

Mihai Tudor, venit de la Orange România, a fost numit CEO al Simtel Team CITEȘTE ȘI Mihai Tudor, venit de la Orange România, a fost numit CEO al Simtel Team

Investitorii evaluează, de asemenea, datele din China, unde indicele privind intențiile de achiziții ale managerilor din sectorul de producție a scăzut pentru a doua lună consecutiv și într-un ritm mai rapid decât erau așteptările; iar prețurile proprietăților și tranzacțiile au încetinit brusc”.

Indicele Hang Seng din Hong Kong a scăzut cu 2% până la cel mai scăzut nivel din 2023, iar piețele din China continentală și Japonia au fost în declin.

Indicele german DAX a scăzut cu 1,54%, CAC 40 al bursei din Paris cu un ritm similar, iar FTSE 100 al bursei din Londra a coborât cu 1%. Indicele FTSE MIB aș bursei din Milano a scăzut cu 1,97%, iar IBEX 35 al bursei din Madrid a pierdut 1,28%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni