Profit Financial.forum – Mihai Purcărea (AAF): Ținta de 1 milion de clienți pentru fondurile de investiții este sustenabilă pe un termen de 2-3 ani

Profit Financial.forum – Mihai Purcărea (AAF): Ținta de 1 milion de clienți pentru fondurile de investiții este sustenabilă pe un termen de 2-3 ani
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 27 nov 2023

Anul 2023 a fost favorabil pentru sectorul fondurilor de investiții, unde toate entitățile afișează randamente pozitive, a arătat, la Profit Financial.forum, Mihai Purcărea, CEO BRD Asset Management.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Fondurile de investiții românești au depășit reperul de jumătate de milion de clienți într-un 2023, în care și activele au avut o majorare de 10%, în timp ce creșterea a fost chiar de 20% pentru segmentul acțiuni, conform datelor centralizate de Asociația Administratorilor de Fonduri (AAF). „Mulți clienți au ales să participe la listarea Hidroelectrica printr-un portofoliu diversificat de acțiuni”, explică această dinamică Mihai Purcărea, ce ocupă o poziție în Consiliul Director al Asociației.

„Nu mi se pare deloc imposibil ca într-un termen relativ scurt – 2-3 ani de zile – să depășim un milion. Este o țintă care ar trebui să fie destul de sustenabilă”, a declarat Purcărea, care este și CEO la BRD Asset Management.

DECIZIE Acționarul majoritar al Romcab a intrat în faliment. A fost depus apel CITEȘTE ȘI DECIZIE Acționarul majoritar al Romcab a intrat în faliment. A fost depus apel

Este un an cu câștiguri pentru industrie. „Toate fondurile pe care le administrăm au avut randament pozitiv”, spune Purcărea. „Rar se întâmplă. De obicei, ai măcar 1-2 fonduri care se duc în zona negativă. Anul acesta, toate au funcționat bine.”

Sunt performanțe care au încurajat fluxul clienților. Tot mai mulți se gândesc la alternativă la economisire, la planuri de investiții, la fonduri de pensii care să completeze Pilonul II, în timp ce partea bancară ar urma să asigure depunerile pe termen scurt.

„Vedem un interes din ce în ce mai mare al clienților de a-și face un plan financiar”, spune Purcărea. Este utilizată investiția cu sume programate lunar. Aici este și avantajul flexibilității, pentru că investitorii pot retrage banii oricând și în cazul unui incident pot accesa banii urgent.

viewscnt
Afla mai multe despre
brd am
bvb
bursa
mihai purcarea
aaf
fonduri de investitii