Profitul net al AAGES Târgu Mureș scade cu o treime. Creștere explozivă a datoriilor

Profitul net al AAGES Târgu Mureș scade cu o treime. Creștere explozivă a datoriilor
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 15 nov 2023

Producătorul de instalații industriale AAGES raportează pentru primele 9 luni ale anului un avans de 3,19% al cifrei de afaceri nete, la 27,70 milioane lei, de la 26,84 milioane lei, în exercițiul financiar precedent. Creștere explozivă a datoriilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Profit.ro organizează pe 27 noiembrie, cu transmisiune în direct inclusiv la PROFIT NEWS TV, cea de-a șasea ediție a Profit Financial.forum, cu lideri ai piețelor financiare și autorităților din domeniu, respectiv din conducerea Băncii Centrale, Guvernului, Ministerului de Finanțe, Autorității de Supraveghere Financiară, ca și cu manageri de top din bănci comerciale, companii din piața de capital, asigurări și administratori de fonduri

Evenimentul va fi organizat cu sprijinul Alpha Bank, Banca Transilvania, CITR, Nordis Group, Philip Morris România, UniCredit Bank - DETALII AICI

AAGES Târgu Mureș (AAG), producător de instalații de încălzire prin inducție, a obținut, în primele 3 trimestre, venituri operaționale de 31,85 milioane lei, în scădere cu 14,10% față de cele de 37,08 milioane lei din perioada similară a anului trecut.

În același interval de raportare, cheltuielile operaționale au fost reduse cu 8,57%, la 26,94 milioane lei, de la 29,46 milioane lei. Este contextul în care compania a înregistrat un rezultat net de 4,36 milioane lei, cu 33.17% mai mic decât cel de 6,52 milioane lei din primele 9 luni ale anului 2022. La S1, câștigul net era de 2,76 milioane lei și pe întreg anul trecut, acesta a fost de 6,29 milioane lei.

Profitul net al MedLife cade drastic la 9 luni, deși afacerile au o creștere de peste 20% CITEȘTE ȘI Profitul net al MedLife cade drastic la 9 luni, deși afacerile au o creștere de peste 20%

Activele totale ale AAGES erau la 30 septembrie de 64,47 milioane lei, în urcare cu 15,72% față de cele de 55,72 milioane lei de la 1 ianuarie 2023. Compania a realizat o investiție într-o centrală de panouri solare cu putere instalată de 30 kW pentru alimentarea halei de producție.

În același răstimp, datoriile totale au crescut cu 40%, la 26,15 milioane lei, de la 18,67 milioane lei. Este o evoluție pe fondul unei majorări cu 56,2% a datoriilor comerciale.

Listată în vara anului 2017, compania AAGES care îl are ca acționar majoritar pe inginerul Gabor Molnar, la Bursa de Valori București și, la ultimul preț de închidere de 3,7200 lei/acțiune, o capitalizare de piață de 37,20 milioane lei (7,52 milioane euro).

Secțiune realizată în parteneriat cu ING

Să ai un business de succes înseamnă, printre altele, să-ți alegi un partener de drum care te înțelege și te însoțește cu soluții potrivite pentru fiecare etapă de dezvoltare.

ING îți susține afacerea cu soluții variate: de la informații despre cum accesezi fonduri europene, la consultanță de business și produse bancare. Asta înseamnă banking și mai și de la ING.

viewscnt
Afla mai multe despre
aages
bvb
bursa