Transilvania Broker raportează scădere a profitului pe o piață pe care o vede caracterizată de condiții nefavorabile. Angajament pentru dividende

Transilvania Broker raportează scădere a profitului pe o piață pe care o vede caracterizată de condiții nefavorabile. Angajament pentru dividende

Sursa foto: Stockhouse / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 10 nov 2023

Listată în anul 2017, Transilvania Broker de Asigurare a înregistrat în primele 9 luni rezultate financiare mai mici decât cu un an în urmă, în pofida majorării cu 14,3% a volumului primelor intermediate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Transilvania Broker de Asigurare (TBK) a obținut în primele 3 trimestre venituri din exploatare de 82,59 milioane lei, în scădere cu 13,33% față de cele de 95,30 milioane lei în exercițiul financiar precedent. Firma spune, totuși, în raportarea trimestrială că este vorba despre „performanțe excelente în condiții de piață extrem de nefavorabile”.

În același interval de raportare, cheltuielile de exploatare s-au redus cu 12,30%, la 75,50 milioane lei, de la 86,09 milioane lei. Rezultatul net a coborât cu 21,10%, la 6,28 milioane lei, de la 7,96 milioane lei la în primele 9 luni din 2022. La S1, profitul net era de 5,46 milioane lei și pe întreg anul trecut, acesta a fost de 13,57 milioane lei și a stat la baza acordării de dividende, în valoare de 10,00 miliane lei, cu o rată de distribuție de 73,69% și un randament net de 10% la data votului din AGA Anuală.

Aquila – achiziție de 3 milioane de euro CITEȘTE ȘI Aquila – achiziție de 3 milioane de euro

Compania semnalează că bugetul care prevede cheltuieli de investiții inclusiv pentru o platforma de emitere online nu a fost afectat. „Luând în considerare profitul previzionat la 31.12.2023, precum și profiturile disponibile pentru repartizare din anii anteriori, conducerea intenționează să propună Adunării Generale Ordinare a Acționarilor de aprobare a situațiilor financiare aferente 2023, distribuirea de dividende la un nivel comparabil cu cel al perioadelor anterioare”, este mesajul către investitori.

Declin drastic de profitabilitate pentru Prefab. Directorul Marian Miluț reclamă etapa de incertitudini și inflația care descurajează consumul de materiale de construcții CITEȘTE ȘI Declin drastic de profitabilitate pentru Prefab. Directorul Marian Miluț reclamă etapa de incertitudini și inflația care descurajează consumul de materiale de construcții

Activele totale ale companiei erau la data de 30 septembrie de 30,39 milioane lei, cu 5,32% mai mici decât cele 32,06 milioane lei de la 1 ianuarie 2023. În răstimp, datoriile totale au crescut cu 11,60%, la 19,53 milioane lei, de la 17,50 milioane lei.

Transilvania Broker de Asigurare s-a listat la Bursa de Valori București în noiembrie 2017 în urma unei operațiuni de piață închisă după numai 2 zile a cărei valoare s-a ridicat la 9,03 milioane euro (1,96 milioane euro). Atunci a fost pus în vânzare un pachet reprezentând 25,00% din capitalul social. La jumătatea acestui an, Gabriel Login avea o participație de 36,12% din acțiuni, iar Dan Niculae avea o deținere de 20,67% din titluri, o reducere pentru cei 2 fondatori de aproape 12% din capitalul social față de finalul anului 2022. La ultimul preț de închidere de 20,10 lei/acțiune, capitalizarea de piață a companiei se ridică la 100,90 milioane lei (20,31 milioane euro).

Secțiune realizată în parteneriat cu ING

Să ai un business de succes înseamnă, printre altele, să-ți alegi un partener de drum care te înțelege și te însoțește cu soluții potrivite pentru fiecare etapă de dezvoltare.

ING îți susține afacerea cu soluții variate: de la informații despre cum accesezi fonduri europene, la consultanță de business și produse bancare. Asta înseamnă banking și mai și de la ING.

viewscnt
Afla mai multe despre
transilvania broker
bvb
bursa
dividende