Profitul net consolidat al grupului Garanti România, în ușoară scădere

Profitul net consolidat al grupului Garanti România, în ușoară scădere
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 mai 2019

Grupul Garanti România, care reunește Garanti Bank, Garanti Leasing și Garanti Credite de Consum, a înregistrat, în 2018, un profit net consolidat de 140,3 milioane lei și un volum total de active de 11,79 miliarde lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În 2017, Grupul Garanti România a realizat un profit net consolidat de 143,4 milioane lei.

Instagram va bloca hashtag-uri care răspândesc informații false legate de vaccinare CITEȘTE ȘI Instagram va bloca hashtag-uri care răspândesc informații false legate de vaccinare

La nivel individual, Garanti Bank a înregistrat, anul trecut, un profit net de 113,3 milioane lei. Strategia băncii de a dezvolta un portofoliu sănătos a determinat un volum total de credite de 7,13 miliarde lei, la finalul anului trecut, precum și o creștere de aproximativ 4% a volumului depozitelor, la 7,97 miliarde lei. Evoluția depozitelor s-a datorat cu preponderență segmentelor Retail și IMM, cu un avans semnificativ de 60% al depozitelor persoanelor fizice și de 40% la cele ale IMM-urilor, indicând un apetit sporit al clienților pe zona de economisire.

Grupul Garanti România este deținut de către Turkiye Garanti Bankasi (TGB), a doua cea mai mare bancă privată din Turcia. În 2018, TGB a înregistrat un venit net consolidat de 6,7 miliarde lire turcești (1,11 miliarde euro) și active de 399,15 miliarde lire turcești (66,28 miliarde euro), în timp ce contribuția la economie s-a reflectat printr-un portofoliu de credite (cash și non-cash) în valoare de 311,17 miliarde lire turcești (51,67 miliarde euro). TGB deservește 16 milioane de clienți în zonele corporate, comercial, întreprinderi mici și mijlocii, precum și retail, cărora le oferă servicii financiare integrate.

Grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) este acționarul majoritar al TGB. În 2018, BBVA a înregistrat un profit net atribuibil de 5,32 miliarde euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
garanti bank
grupul garanti românia
garanti leasing