Radu Dimofte vrea să împrumute de la investitori calificați 5 mil. lei pentru Extra Finance IFN

Radu Dimofte vrea să împrumute de la investitori calificați 5 mil. lei pentru Extra Finance IFN
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 12 nov 2015

Omul de afaceri Radu Dimofte și Ștefan Dumitru, acționarii Extra Finance IFN, au decis în septembrie ca firma să împrumute din piață 5 milioane de lei (1,12 milioane de euro), prin vânzarea de obligațiuni pe trei ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Emisiunea va cuprinde 100 de obligațiuni emise de Extra Finance - cu o valoare nominală de 50.000 lei fiecare (11.200 de euro) - și va putea fi subscrisă doar de către investitori calificați.

Dobânda va fi de 4,75% pe an, fixă și plătibilă trimestrial.

Subscrierea obligațiunilor se va încheia la 31 ianuarie 2016, cu posibilitatea prelungirii perioadei. Termenul împrumutului este de 3 ani de la data închiderii perioadei de subscriere a obligațiunilor, cu mențiunea că va putea fi rambursat la scadență sau anticipat, cu notificarea deținătorilor de obligațiuni cu cel puțin 90 de zile înainte de rambursarea anticipată.

Titlurile vor fi dematerializate, nominative, liber transferabile și evidențiate prin înscrieri în cont.

Investitorii calificați sunt entități autorizate să opereze pe piețe financiare, precum instituțiile de credit și societățile de servicii de investiții financiare sau firme mari (cu peste 250 de angajați, active mai mari de 43 milioane euro și cifre de afaceri de peste 50 milioane euro). ASF poate autoriza ca investitori calificați și persoane fizice care activează în sectorul financiar, au derulat tranzacții repetate și dețin un portofoliu mai mare de 500.000 de euro. Prin derogare pot fi încadrate și companii mai mici active pe piețele financiare.

Cu un capital social de 5,6 milioane de lei, Extra Finance IFN este deținută de Ștefan Dumitru - 50,1%, care ocupă și funcția de director general, și Radu Dimofte - 49,9%, unul dintre cei mai discreți oameni de afaceri din România.

Dumitru mai deține poziția de președinte al Consiliului de Administrație al SIRA, un administrator de fonduri mutuale.

Anterior, potrivit datelor unei rețele de socializare profesională, șeful Extra Finance a condus Nexor Properties și Axa Construct. 

Extra Finance și-a început activitatea în anul 2009 și furnizează credite pentru persoane fizice (pentru nevoi personale cu ipotecă) și juridice (factoring, scontare).

În 2014, compania a consemnat un profit net de 5,64 milioane de lei.

Radu Dimofte deține aproape 50% din Practic București, unul dintre cei mai mari proprietari de spații comerciale din Capitală, Casa Doina (50%și Wellkept Imobiliare, companie care desfășoară activități de dezvoltare imobiliară și de management în domeniul imobiliar.

Dimofte a fost, până în urmă cu câțiva ani, principalul partener de afaceri al lui Gabriel "Puiu" Popoviciu, împărțind cu acesta controlul asupra proiectului rezidențial și de retail Băneasa, al hotelurilor Howard Johnson (acum Sheraton), Ramada Park și Ramada Plaza din București, dar și o serie de alte afaceri imobiliare, printre care spații de birouri și de retail în zona centrală a Capitalei.

În urma "partajului" de după separarea celor doi, Dimofte a rămas, printre altele, cu cele trei hoteluri.

viewscnt
Afla mai multe despre
extra finance
obligatiuni
radu dimofte