Randamentele titlurilor Trezoreriei americane pe 10 ani au crescut la peste 4,9%, pentru prima oară din 2007

Randamentele titlurilor Trezoreriei americane pe 10 ani au crescut la peste 4,9%, pentru prima oară din 2007
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 oct 2023

Randamentele titlurilor Trezoreriei americane au crescut, iar în cazul titlurilor pe termen de 10 ani au atins un nou maxim multianual, deoarece investitorii au analizat cele mai recente date economice și au luat în considerare perspectivele pentru ratele dobânzilor Rezervei Federale, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Randamentul titlurilor de Trezorerie pe 10 ani a câștigat aproape 0,07 puncte procentuale, până la 4,911%, situându-l peste nivelul de 4,9% pentru prima dată din 2007, scrie News.ro.

ANUNȚ Netflix crește prețurile în Statele Unite și alte piețe CITEȘTE ȘI ANUNȚ Netflix crește prețurile în Statele Unite și alte piețe

Între timp, randamentul titlurilor Trezoreriei pe termen de 2 ani s-a tranzacționat în urcare cu aproape 0,2 puncte procentuale, la 5,231%, în jurul nivelurilor văzute ultima dată în 2006.

De asemenea, în mod remarcabil, randamentul titlurilor de Trezorerir pe 5 ani a crescut la 4,937%, nivelul său maxim din 2007.

Randamentele și prețurile titlurilor Trezoreriei se mișcă în direcții opuse.

Investitorii au considerat că datele economice proaspete reprezintă o creștere a incertitudinii privind politica monetară a Fed.

Noile proiecte de locuințe s-au accelerat în septembrie, dar au crescut cu o rată mai mică decât erau așteptările, potrivit datelor publicate miercuri.

Autorizațiile de construire au scăzut în această lună, dar au pierdut mai puțin decât anticipau economiștii.

VIDEO PROFIT LIVE Alexandru Vasiliu, marketing & sales director e-Mobility Rentals: Pentru scalarea în Europa țintim o rundă de finanțare de 5 milioane de euro. Avem deja semnale de a începe un pilot în Oslo și Barcelona CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Alexandru Vasiliu, marketing & sales director e-Mobility Rentals: Pentru scalarea în Europa țintim o rundă de finanțare de 5 milioane de euro. Avem deja semnale de a începe un pilot în Oslo și Barcelona

Cifrele vânzărilor cu amănuntul pentru luna septembrie, care au fost publicate marți, au crescut cu 0,7% față de luna precedentă. Creșterea este mult mai mare decât cea de 0,3% anticipată de economiștii chestionați de Dow Jones și indică rezistența consumatorilor în contextul ratelor mai mari ale dobânzilor și a altor presiuni economice.

Datele au generat îngrijorări reînnoite cu privire la perspectivele ratelor dobânzilor, unii investitori considerându-le ca un indiciu că dobânzile pot fi majorate în continuare sau cel puțin menținute ridicate pentru mai mult timp.

Piețele încă iau în considerare o șansă de 90% ca ratele să rămână neschimbate atunci când Fed își va anunța următoarea decizie monetară, pe 1 noiembrie, dar probabilitatea unei creșteri a dobânzii în decembrie a crescut după datele de marți, potrivit instrumentului FedWatch al Grupului CME.

viewscnt
Afla mai multe despre
trezoreria sua
randamente