Regatul Unit trece iarăși la producția unei monede dedicate Brexitului, pe care a mai suspendat-o o dată

Regatul Unit trece iarăși la producția unei monede dedicate Brexitului, pe care a mai suspendat-o o dată
scris 22 dec 2019

Guvernul britanic a dispus producția unei noi monede de 50 de pence cu prilejul ieșirii Regatului Unit din Uniunea Europeană, prevăzută să aibă loc pe 31 ianuarie, relatează AFP.

În octombrie, Trezoreria britanică a trebuit să suspende producția acestei monede din cauza amânării Brexit-ului, programat să aibă loc pe 31 octombrie și apoi amânat, pentru a treia oară, pentru sfârșitul lui ianuarie. Un milion de monede au trebuit atunci să fie topite, scrie Agerpres.

Statele Unite se dotează cu o Forță spațială CITEȘTE ȘI Statele Unite se dotează cu o Forță spațială

Decizia de a relua producția, cu o nouă dată pentru Brexit, a fost luată după victoria zdrobitoare a conservatorilor, conduși de prim-ministrul pro-Brexit Boris Johnson, la alegerile anticipate din 12 decembrie, potrivit unui document oficial.

Vineri, acordul de divorț negociat de prim-ministru cu Bruxellesul a trecut de o primă etapă decisivă în parlament, unde votul final urmează să aibă loc la începutul lui ianuarie.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
brexit
monede