Rezerva Federală a SUA menține dobânda de referință aproape de zero

Rezerva Federală a SUA menține dobânda de referință aproape de zero
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 nov 2020

Rezerva Federală a SUA (Fed) a menținut joi dobânda de referință aproape de zero, o decizie așteptată de analiști, și s-a angajat să facă tot ceea ce este necesar în următoarele luni pentru a susține redresarea economiei, amenințată de pandemia de coronavirus (Covid-19), transmit Reuters și DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

"Activitatea economică și piața forței de muncă continuă să se redreseze dar rămân mult sub nivelul lor de la începutul anului. Condițiile financiare rămân favorabile, fluxul de credite către gospodării și companii rămâne pozitiv", a apreciat într-un comunicat Comitetul Federal pentru Piețe Deschise (FOMC), scrie Agerpres.

UniCredit, profit în România mai mic cu aproape o treime la nouă luni, pe fondul provizioanelor în urcare CITEȘTE ȘI UniCredit, profit în România mai mic cu aproape o treime la nouă luni, pe fondul provizioanelor în urcare

Oficialii Fed au decis să mențină dobânda de politică monetară la un interval cuprins între 0% și 0,25%, unde este din 15 martie, când pandemia a început să afecteze economia SUA. Ei s-au angajat să folosească "toate instrumentele pe care le au la dispoziție pentru a sprijini economia" și au promis că nu vor lua în considerare majorarea dobânzii până când nu se va restabili complet piața forței de muncă.

Președintele Fed, Jerome Powell, a avertizat că economia se redresează acum mult mai lent, după ce anterior a fost stimulată de ajutorul fiscal și de redeschiderea unor afaceri.

"Redresarea generală a cheltuielilor de consum se datorează parțial măsurilor de stimulare și extinderii ajutoarelor de șomaj, care au furnizat un sprijin esențial pentru mulți cetățeni", a declarat Powell. Recenta creștere a cazurilor de infecții cu coronavirus în SUA și pe plan global "este în mod special îngrijorătoare", iar regulile de distanțare socială și purtarea măștilor sunt necesare pentru a ține sub control virusul și pentru a sprijini economia, a adăugat șeful Fed. Acesta a apreciat că "o redresare deplină a economiei este puțin probabil până când oamenii nu vor fi încrezători că este sigur să reia o gamă largă de activități".

viewscnt
Afla mai multe despre
rezerva federală
dobanzi