Rezervele valutare ale BNR au crescut

Rezervele valutare ale BNR au crescut
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 sep 2022

Rezervele valutare la Banca Națională a României se situau, la finele lunii august, la nivelul de 42,851 miliarde de euro, în creștere cu 0,19%, față de 42,768 miliarde de euro înregistrate la 31 iulie 2022, informează BNR.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În cursul lunii august au avut loc intrări de 2,878 miliarde de euro, reprezentând: modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit la BNR; alimentarea conturilor Ministerului Finanțelor; alimentarea contului Comisiei Europene și altele, scrie Agerpres.

VIDEO&DOCUMENT România cumpără celebrele drone tucești Bayraktar, devenite simbol și subiect de cântec patriotic în Ucraina CITEȘTE ȘI VIDEO&DOCUMENT România cumpără celebrele drone tucești Bayraktar, devenite simbol și subiect de cântec patriotic în Ucraina

De asemenea, au avut loc ieșiri de 2,795 miliarde de euro, reprezentând: modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit la BNR; plăți de rate și dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută și altele.

Nivelul rezervei de aur s-a menținut la 103,6 tone. În condițiile evoluțiilor prețurilor internaționale, valoarea acesteia s-a situat la 5,714 miliarde de euro.

Rezervele internaționale ale României (valute plus aur) la 31 august 2022 au fost de 48,565 miliarde de euro, față de 48,519 miliarde de euro la 31 iulie 2022.

Plățile scadente în luna septembrie 2022 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanțelor, însumează circa 382 milioane euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
rezerve valutare
bnr