Rezervele valutare ale BNR au crescut

Rezervele valutare ale BNR au crescut
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 mar 2023

Rezervele valutare la Banca Națională a României se situau la nivelul de 52,001 miliarde de euro, la 28 februarie 2023, în creștere cu 3,58%, față de 50,202 miliarde de euro la 31 ianuarie 2023, a anunțat BNR.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În cursul lunii au avut loc intrări de 3,250 miliarde de euro, reprezentând: modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit la BNR; alimentarea conturilor Ministerului Finanțelor (inclusiv sumele rezultate din emisiunile unor euroobligațiuni ale Ministerului Finanțelor în valoare nominală totală de 2,000 miliarde de euro); alimentarea contului Comisiei Europene și altele.

VIDEO&FOTO Ciucă și l-a luat pe ION, consilier onorific din domeniul Inteligenței artificiale CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Ciucă și l-a luat pe ION, consilier onorific din domeniul Inteligenței artificiale

De asemenea, au avut loc ieșiri de 1,451 miliarde de euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit la BNR, plăți de rate și dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută și altele.

Nivelul rezervei de aur s-a menținut la 103,6 tone. În condițiile evoluțiilor prețurilor internaționale, valoarea acesteia s-a situat la 5,681 miliarde de euro.

Rezervele internaționale ale României (valute plus aur) la 28 februarie 2023 au fost de 57,682 miliarde de euro, față de 56,067 miliarde de euro la 31 ianuarie 2023.

Plățile scadente în luna martie 2023 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanțelor, însumează circa 153 milioane euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
rezerve valutare
bnr