Visa și Mastercard opresc planurile de a forma parteneriate noi cu firmele cripto, în urma prăbușirii sectorului

Visa și Mastercard opresc planurile de a forma parteneriate noi cu firmele cripto, în urma prăbușirii sectorului
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 mar 2023

Giganții americani de plăți Visa și Mastercard opresc planurile de a crea noi parteneriate cu firmele cripto, după ce o serie de prăbușiri importante al unor companii au zdruncinat încrederea în acest sector, au declarat pentru Reuters persoane care cunosc problema.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Industria cripto a cunoscut o inversare uimitoare a valorii activelor sale în 2022, deoarece falimentele platformelor de tranzacționare FTX și BlockFi au zguduit investitorii și a sporit controlul reglementărilor asupra sectorului, scrie News.ro.

FOTO \ CITEȘTE ȘI FOTO "Momentul psihologic" a fost depășit - Hidroelectrica a început să emită primele facturi după o întârziere de peste jumătate de an

Atât Visa, cât și Mastercard au decis să respingă lansarea anumitor produse și servicii legate de cripto, până când condițiile din piață și mediul de reglementare se vor îmbunătăți, au spus persoanele, care au cerut să nu fie numite deoarece discuțiile sunt confidențiale.

”Eșecurile recente din sectorul cripto reprezintă o reamintire importantă că avem un drum lung de parcurs înainte ca criptomonedele să devină o parte a plăților și a serviciilor financiare de bază”, a declarat un purtător de cuvânt al Visa, cel mai mare procesator de plăți din lume.

Cu toate acestea, asta nu schimbă strategia și concentrarea cripto a companiei, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Un purtător de cuvânt al Mastercard a declarat: ”Eforturile noastre continuă să se concentreze asupra tehnologiei blockchain de bază și asupra modului în care aceasta poate fi aplicată pentru a ajuta la abordarea problemelor sificile actuale și la construirea unor sisteme mai eficiente”.

În ultimii câțiva ani, marile firme de carduri au fost interesate de sectorul cripto, pe măsură ce popularitatea clasei de active a explodat, unii considerând-o drept următorul lucru important în finanțe.

Companiile de carduri, care încasează un mic procent din valoarea în dolari a tranzacțiilor pe care le procesează, au anunțat mai multe parteneriate cu firme cripto și au creat echipe dedicate pentru a explora tehnologia blockchain.

Mastercard a făcut echipă cu firma de creditare în criptomonede Nexo, în aprilie, pentru a lansa ceea ce a numit primul card de plată din lume ”cripto-backed”.

În noiembrie, Visa și-a întrerupt acordurile globale pentru carduri de credit cu FTX, la doar o lună după ce anunțase un parteneriat extins cu platforma.

Compania de carduri American Express a declarat în 2021 că va lua în considerare utilizarea cripto-urilor ca opțiune posibilă pentru a răscumpăra punctele de recompensă în viitor. Dar nu vede criptomonedele ca pe o prioritate strategică pe termen scurt, a spus o sursă familiarizată cu problema.

”În termen scurt, nu vedem că cripto-ul înlocuiește serviciile noastre de bază de plată și împrumut”, a declarat un purtător de cuvânt al AmEx într-un comunicat trimis prin e-mail, adăugând că compania continuă să exploreze cazuri de utilizare semnificative pentru tehnologie.

”Nu pot și nu ar trebui să avanseze până când nu există un cadru de reglementare clar”, a declarat Thomas Hayes, președinte și membru executiv al companiei de investiții Great Hill Capital.

viewscnt
Afla mai multe despre
visa
mastercard