Ripple intră pe piața monedelor stabile de 150 de miliarde de dolari, cu o monedă digitală legată de dolar

Ripple intră pe piața monedelor stabile de 150 de miliarde de dolari, cu o monedă digitală legată de dolar
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 apr 2024

Startupul criptografic Ripple este cel mai recent jucător important care a intrat pe piața stablecoin de 150 de miliarde de dolari, odată cu lansarea unei monede digitale legată de dolarul american, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Moneda stabilă va fi întotdeauna susținută 1 la 1 de o sumă echivalentă de active - depozite în dolari americani, obligațiuni guvernamentale din SUA și echivalente de numerar - pe care compania le deține în rezervă, potrivit Ripple.

Fondul Active Dinamic al Swiss Capital și-a majorat participația la Firebyte Games. Încredere în valoarea intrinsecă a firmei CITEȘTE ȘI Fondul Active Dinamic al Swiss Capital și-a majorat participația la Firebyte Games. Încredere în valoarea intrinsecă a firmei

Firma cripto a spus că rezervele sale vor fi contabilizate în rapoartele lunare de atestare disponibile public. Nu a spus ce firmă va audita, scrie News.ro.

Ripple își lansează pentru prima dată moneda stabilă în SUA, dar nu a exclus să ofere produse regionale suplimentare pe piețele din afara SUA, cum ar fi Europa și Asia.

Mișcarea ar pune Ripple împotriva giganților stablecoin precum Tether, care se află în spatele celei mai mari smonede stabile, USDT, și al emitentului USDC Circle.

Între timp, gigantul de plăți PayPal și-a lansat propria monedă stabilă în dolari americani, numită PayPal USD, o monedă stabilă susținută de dolari americani și echivalente în dolari, emisă de firma cripto Paxos.

Dar CEO-ul Ripple, Brad Garlinghouse, a spus că nu este descurajat de concurență.

”Această piață va arăta diferit [în viitor], cu siguranță în funcție de dimensiune”, a spus el pentru CNBC, într-un interviu în această săptămână.

De ce lansează Ripple o monedă stabilă

Garlinghouse a spus că Ripple a decis să introducă pe piață o monedă stabilă anul trecut, ca răspuns la ”deconectarea” a firmelor rivale, moneda USDT a Tether și USDC a Circle.

USDT și-a pierdut temporar valoarea de 1 USD în 2022, pe fondul instabilității pieței ca urmare a prăbușirii terraUSD, o așa-numită monedă stabilă algoritmică populară.

Sancțiunile SUA împiedică eforturile Rusiei de a-și repara rafinăriile CITEȘTE ȘI Sancțiunile SUA împiedică eforturile Rusiei de a-și repara rafinăriile

De asemenea, USDC a scăzut temporar sub 1 dolar în 2023, după ce a dezvăluit expunerea la banca prăbușită Silicon Valley Bank, concentrat pe tehnologie.

Unii critici contestă sursa rezervelor Tether și au îndoieli cu privire la faptul că Ripple este suficient de capitalizată pentru a supraviețui unei ”funcționări bancare”.

La rândul său, Tether spune că moneda sa este pe deplin susținut de rezerve de calitate și a fost întotdeauna capabilă să facă față retragerilor, chiar și în momente de dificultate.

Garlinghouse a spus că există ”o anumită incertitudine” cu privire la liderul actual de piață printre autoritățile de reglementare din SUA, fără a dezvălui un nume. El a susținut că Ripple este o instituție reglementată cu licențe în New York, Irlanda și Singapore, printre alte țări.

Tether este cel mai mare emitent de monede stabile din lume, cu o capitalizare de piață de 106,3 miliarde de dolari, potrivit datelor CoinGecko.

viewscnt
Afla mai multe despre
ripple
monede digitale