Românii care lucrează în străinătate au trimis mai mulți bani acasă

Românii care lucrează în străinătate au trimis mai mulți bani acasă
scris 24 apr 2018

Românii care lucrează în străinătate au trimis anul trecut acasă 4,94 de miliarde de dolari, în creștere cu 41%, de la 3,489 miliarde de dolari în 2016, potrivit datelor publicate de Banca Mondială, care arată că muncitorii migranți au transferat în țările de origine o sumă record de 466 de miliarde de dolari.

Pentru 2018, Banca Mondială anticipează că remiterile cumulate vor urca la 485 de miliarde de dolari, scrie News.ro.

”Redresarea generalizată a remiterilor depășește așteptările. Este susținută de creșterea mai puternică din Uniunea Europeană, Federația Rusă și Statele Unite. Revenirea remiterilor, calculată în dolari americani, a fost ajutată de prețurile mai mari ale petrolului și de aprecierea euro și a rublei”, potrivit unui comunicat al Băncii Mondiale.

Indicele Robor la 3 luni a crescut la 2,28%, cel mai mare nivel din ultimii trei ani și jumătate CITEȘTE ȘI Indicele Robor la 3 luni a crescut la 2,28%, cel mai mare nivel din ultimii trei ani și jumătate

Un număr de 10 țări au primit peste jumătate din cele 466 de miliarde de dolari, iar pe primele trei locuri s-au plasat India (70 de miliarde de dolari), China (50 de miliarde de dolari) și Filipine (30 de miliarde de dolari), potrivit Bloomberg.

Principalele destinații ale banilor transferați din Statele Unite de către muncitorii străini, care ocupă primul loc de 35 de ani, sunt Mexic, China, India, Filipine și Vietnam.

Ponderea angajaților străini este însă mai mare în Emiratele Arabe Unite, Kuweit și Qatar, unde aproximativ patru din cinci angajați provine din străinătate.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca mondiala
romania
transfer bani