Rusia a înființat propria agenție de rating. Moody's și Fitch se retrag din țară

Rusia a înființat propria agenție de rating. Moody's și Fitch se retrag din țară
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 mar 2016

Rusia a înființat propria agenție de evaluare financiară, iar în ultimele săptămâni Moody’s și FitchRatings au anunțat că intenționează să nu mai emită ratinguri, decât să permită ca filialele lor din Moscova să fie reglementate de guvernul rus, cu prețul încălcării sancțiunilor internaționale, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Moody's a anunțat deja joi seara, într-un comunicat, că a retras toate ratingurile naționale ale Rusiei, din motive de afaceri, scrie News.ro

În timp ce Moody’s și Fitch se retrag, noua agenție, ACRA, va începe să publice evaluări financiare în a doua jumătate a acestui an.

Autoritățile de la Moscova au criticat agențiile de rating pentru faptul că au retrogradat anul trecut calificativele Rusiei sub nivelul de investment grade, pentru prima oară în peste 10 ani, considerând că au fost motivate politic.

Ministerul de Finanțe și banca centrală intenționează ca ACRA să înlocuiască cele trei mari agenții internaționale de rating, Moody’s, Fitch și Standard&Poor’s, în măsurarea solidității financiare a companiilor și instituțiilor.

Statul s-a împrumutat pe patru ani de la bănci cu 600 milioane lei, la o dobândă medie de 2,14% CITEȘTE ȘI Statul s-a împrumutat pe patru ani de la bănci cu 600 milioane lei, la o dobândă medie de 2,14%

Moody’s a anunțat săptămâna trecută că va închide biroul din Moscova, după ce Fitch a avertizat pe 29 februarie că probabil nu va mai emite ratinguri pentru companiile rusești.

Standard&Poor’s discută cu banca centrală despre cum poate continua să activeze pe piața din Rusia, după noile reguli.

Banca Rusiei a anunțat în iulie planul de a înființa o agenție ”imună la riscurile geopolitice”, după ce S&P și Moody’s au retrogradat ratingul țării în categoria ”junk”, nerecomandată investițiilor, în urma scăderii prețurilor petrolului și a sancțiunilor occidentale impuse din cauza crizei din Ucraina.

Banca centrală nu va mai folosi ratingurile S&P, Moody’s și Fitch la luarea deciziilor, a declarat Elena Ceaikovskaia, director pentru dezvoltarea piețelor financiare.

ACRA este deocamdată singura agenție care a solicitat acreditare conform noilor reglementări, a declarat Ceaikovskaia pe 14 martie.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
agentie de rating
fitch
moody's