S&P 500 a avut cea mai mare cădere din aprilie, după scăderea ratingului SUA de către Fitch

S&P 500 a avut cea mai mare cădere din aprilie, după scăderea ratingului SUA de către Fitch
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 3 aug 2023
Indicii bursieri americani au scăzut miercuri, investitorii încasând profiturile acumulate după cinci luni de creșteri, la o zi după ce agenția de rating Fitch a redus ratingul de credit al guvernului american.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Fitch a retrogradat SUA de la AAA la AA+, citând deteriorarea fiscală așteptată în următorii trei ani, precum și creșterea datoriei publice. Fitch este a doua mare agenție care a redus ratingul țării, după ce, în 2011, Standard & Poor's a retras ratingul triplu A.
TABEL Noi scumpiri. Prețul motorinei, peste cel al benzinei CITEȘTE ȘI TABEL Noi scumpiri. Prețul motorinei, peste cel al benzinei

Indicele de referință S&P 500 a pierdut 1,38%, cea mai mare scădere procentuală zilnică din 25 aprilie. De asemenea, a fost prima ședință din 23 mai în care indicele de referință a scăzut cu peste 1%.

Cu toate acestea, mai mulți brokeri au declarat pentru Reuters că este puțin probabil ca retrogradarea să ducă la scădere susținută a piețelor financiare americane, observând că economia este acum mai puternică decât era atunci când S&P a redus ratingul în 2011.
 
Potrivit Barron's, la ultima retrogradare (din august 2011), S&P 500 a pierdut aproape 7% în prima zi de tanzacționare de după anunțarea deciziei. Indicele de referință a pierdut apoi 5,7% în acea lună și încă 7,2% în septembrie. La acea vreme, Wall Street ieșea cu dificultate din criza financiară din 2008-2009, iar șomajul era ridicat. 
 
viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
fitch
sua
rating
s&p 500
burse
indici sua