S&P 500 ajunge la un nou nivel record. Creșteri spectaculoase pe bursa americană

S&P 500 ajunge la un nou nivel record. Creșteri spectaculoase pe bursa americană
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 iun 2024

S&P 500, indicele de reper al bursei de la New York, a ajuns la un nou maxim istoric într-o perioadă în care creșterea spectaculoasă a companiilor tech din SUA pare că nu se mai oprește, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Prețul acțiunilor Nvidia au crescut din nou, cu 3,1%, la un maxim istoric, continuând seria spectaculoasă de câștiguri pentru compania condusă de Jensen Huang, arată Hotnews.

FOTO Continental lansează o nouă investiție în România, parțial cu bani de la stat CITEȘTE ȘI FOTO Continental lansează o nouă investiție în România, parțial cu bani de la stat

Nvidia a devenit marțea aceasta cea mai valoroasă companie din lume raportat la capitalizarea pe bursă, depășind Microsoft și Apple.

Însă joi și prețul pentru acțiunile Dell și Super Micro Computer Dell a cunoscut o creștere puternică, de 5,5%, respectiv 9,2%. Creșterea a venit după ce cele două companii au primit comenzi pentru servere de la xAI, startup-ul de cercetare în domeniul inteligenței artificiale fondat de Elon Musk.

Un viitor parc eolian buzoian de sute de MW și-a vândut virtual în avans o parte din producția din următorii 12 ani către gigantul german Deutsche Telekom CITEȘTE ȘI Un viitor parc eolian buzoian de sute de MW și-a vândut virtual în avans o parte din producția din următorii 12 ani către gigantul german Deutsche Telekom

Creșterea continuă a Nvidia, dar și datele mai bune decât așteptările privind vânzările cu amănuntul în SUA, împinseseră indicele S&P 500 aproape de un record istoric și în sesiunea anterioară de tranzacționare a bursei de la New York.

Însă acum și Marvell Technology și Advanced Micro Devices, alte două companii producătoare de cipuri, au cunoscut aprecieri ale prețului acțiunilor lor, de 2,3%, respectiv 4,5%.

A crescut numărul banilor falși identificați. Care a fost cea mai falsificată bancnotă CITEȘTE ȘI A crescut numărul banilor falși identificați. Care a fost cea mai falsificată bancnotă

Indicele S&P 500 Technology a ajuns astfel la rândul său la un nivel record, ajutat și de un salt de 5,7% al prețului pentru acțiunile Accenture.

Acest furnizor de servicii IT din SUA s-a bucurat de o apreciere solidă pe bursă joi după ce a publicat proiecții privind veniturile anuale mai bune decât se așteptau analiștii.

viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
bursa