Samsung analizează lansarea unei monede digitale, în colaborare cu Banca Coreei

Samsung analizează lansarea unei monede digitale, în colaborare cu Banca Coreei
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 mai 2023

Gigantul tehnologic de consum Samsung Electronics analizează lansarea unei monede digitale, în colaborare cu Banca Coreei, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Producătorul de electronice sud-coreean a declarat că a semnat un memorandum de înțelegere cu banca centrală a țării, pentru a efectua cercetări tehnice privind moneda digitală, scrie News.ro

Elon Musk lansează un atac dur la adresa lui George Soros, despre care spune că „urăște umanitatea” și „vrea să erodeze însăși structura civilizației” CITEȘTE ȘI Elon Musk lansează un atac dur la adresa lui George Soros, despre care spune că „urăște umanitatea” și „vrea să erodeze însăși structura civilizației”

Samsung a spus că o astfel de CBDC, care se referă la o monedă digitală emisă de o bancă centrală, ar funcționa ”offline” și ar putea fi trimisă între proprietarii smartphone-urilor sale Galaxy și ai ceasurilor inteligente, datorită unui cip securizat în dispozitive.

Plățile ar putea fi efectuate între dispozitive prin utilizarea tehnologiei de comunicare în câmp apropiat, care este încorporată în smartphone-uri pentru a permite plățile fără contact, a spus Samsung.

Samsung a declarat că a dezvoltat o soluție care aplică tehnologia NFC CBDC-urilor anul trecut. Acest lucru a permis utilizatorilor să efectueze o plată chiar și atunci când nu aveau conexiune la internet, a adăugat compania.

Într-un comunicat de presă de luni, Samsung a spus că grupul, împreună cu Bank of Korea, vor ”continua să cerceteze cum să minimizeze riscurile de securitate asociate cu plățile offline, pentru a sprijini tranzacții de încredere în situații de urgență chiar și fără conexiuni la rețea”.

”Suntem foarte încântați să fim prima bancă centrală care a dezvoltat tehnologia CBDC offline în parteneriat cu Samsung Electronics”, a declarat Seungheon Lee, guvernator adjunct senior la Banca Coreei, într-un comunicat de presă.

”Prin stabilirea acestui memorandum de înțelegere, sperăm că Republica Coreea va continua să conducă în domeniul tehnologiei CBDC offline, un sector care este explorat activ de băncile centrale globale”, a adăugat el.

PROFIT NEWS TV Antreprenor de România - George Iriciuc, co-fondator DevJob.ro: Suntem într-o creștere foarte frumoasă. Vrem să ne dublăm numărul de anunțuri pe platformă până la finalul anului CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Antreprenor de România - George Iriciuc, co-fondator DevJob.ro: Suntem într-o creștere foarte frumoasă. Vrem să ne dublăm numărul de anunțuri pe platformă până la finalul anului

Won-Joon Choi, vicepreședintele executiv al Samsung pentru experiență mobilă, a declarat: ”Această colaborare cu Bank of Korea ne-a permis să aplicăm inovațiile avansate de securitate ale Samsung în domeniul monedelor digitale”.

”Ne așteptăm ca această colaborare a noastră să aducă o contribuție valoroasă la progresul tehnologiei globale CBDC offline”, a adăugat el.

Țări din China până în SUA fac progrese cu cercetarea și experimentarea cu așa-numitele CBDC, în speranța că ar putea deveni mai ușor pentru consumatori să trimită bani instantaneu.

China a creat deja o versiune digitală a yuanului chinezesc și testează CBDC în numeroase orașe, în timp ce SUA, de asemenea, examinează îndeaproape dacă să lanseze o versiune digitală a dolarului și cum ar funcționa aceasta.

Aspectele practice ale emiterii CBDC-urilor au fost puse sub semnul întrebării de unii analiști, având în vedere cât de ușor este să faci transferuri cu metodele disponibile în prezent, cum ar fi aplicațiile bancare online și de transfer de bani și criptomonede.

Diverse monede digitale dezvoltate privat permit în prezent oamenilor să facă și plăți aproape instantanee.

Cerealele ucrainiene – mină de aur pentru TTS. Profit net de aproape 90 milioane lei numai în primul trimestru CITEȘTE ȘI Cerealele ucrainiene – mină de aur pentru TTS. Profit net de aproape 90 milioane lei numai în primul trimestru

Dar marea majoritate a token-urilor ca bitcoin sunt foarte volatile. Monedele stabile au fost prezentate ca o posibilă soluție la acest lucru – deși guvernele se feresc de monedele emise de companii private.

Cu toate acestea, continuă problemele pentru companii când vine vorba de decontarea instantanee a tranzacțiilor.

Modul în care este configurat sistemul bancar înseamnă că deseori poate dura câteva zile pentru ca plățile de la clienții comercianților să se deconteze efectiv. Acesta este un punct dureros pe care companiile private și guvernele speră să îl rezolve prin intermediul noilor tehnologii, inclusiv blockchain și monedele digitale.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
moneda digitala