Scădere substanțială a rezervei valutare a BNR în octombrie

Scădere substanțială a rezervei valutare a BNR în octombrie
Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 1 nov 2023

Rezervele valutare administrate de Banca Națională a României au scăzut cu aproape 1,2 miliarde de euro în octombrie, evoluție doar parțial explicată prin plățile de datorie externă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Rezervele valutare la Banca Națională a României se situau la nivelul de 58,19 miliarde de euro, la finele lunii octombrie, față de 59,24 miliarde de euro la 30 septembrie 2023.

Scăderea din octombrie este parțial explicată de plata unor datorii externe ale statului de 229 de milioane de euro. Cursul valutar a crescut ca medie în octombrie de la 4,9657 lei/euro la 4,9682 lei/euro. Pe de altă parte, leul s-a apreciat față de finele lunii septembrie de la 4,9746/euro la 4,9669/euro.

Declin drastic de profitabilitate pentru Prefab. Directorul Marian Miluț reclamă etapa de incertitudini și inflația care descurajează consumul de materiale de construcții CITEȘTE ȘI Declin drastic de profitabilitate pentru Prefab. Directorul Marian Miluț reclamă etapa de incertitudini și inflația care descurajează consumul de materiale de construcții

Luna trecută au intrat în rezervă  1,12 miliarde de euro și au ieșit 2,17 miliarde de euro.

Rezervele valutare au crescut puternic în septembrie, la un nivel record, de la 53,9 miliarde de euro, pe fondul unor intrări, de 3,25 de miliarde de euro din împrumuturi externe prin euroobligațiuni, respectiv după intrarea tranșei de 2,76 miliarde de euro din PNRR.

Scădere substanțială a rezervei valutare a BNR în octombrie

În noiembrie urmează plăți externe de 1,75 miliarde de euro, astfel că rezerva cel mai probabil va scădea și la finele acestei luni.

Secțiune realizată în parteneriat cu ING

Să ai un business de succes înseamnă, printre altele, să-ți alegi un partener de drum care te înțelege și te însoțește cu soluții potrivite pentru fiecare etapă de dezvoltare.

ING îți susține afacerea cu soluții variate: de la informații despre cum accesezi fonduri europene, la consultanță de business și produse bancare. Asta înseamnă banking și mai și de la ING.

viewscnt
Afla mai multe despre
rezerve valutare
rezerve bnr