Sectorul tehnologic nu a fost suficient pentru a readuce optimismul pe Wall Street

Sectorul tehnologic nu a fost suficient pentru a readuce optimismul pe Wall Street
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 27 apr 2023
Acțiunile americane au avut o închidere mixtă miercuri, în condițiile în care sectorul tehnologic a stimulat Nasdaq, dar datele economice slabe și disputele de la Washington privind plafonul de îndatorare au tras în jos acțiunile ciclice și dolarul.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast
 
Indicele reprezentativ S&P 500 a scăzut cu 0,38%, până la 4.056 puncte, într-o ședință extrem de volatilă, majoritatea sectoarelor încheind ziua în teritoriu negativ. Sectorul tehnologic a fost în creștere, sprijinit de avansul de 7,24% al Microsoft, în urma rezultatelor trimestriale bune și a previziunilor optimiste privind profitul.
Deși actualul sezon de câștiguri a fost încurajator în raport cu perspectivele excesiv de pesimiste, apetitul investitorilor rămâne fragil în fața provocărilor, inclusiv a creșterii mai slabe și a marjelor în scădere. Activitatea companiilor a rezistat remarcabil de bine, dar investitorii se tem că SUA se îndreaptă spre o recesiune în cursul acestui an, eveniment care ar putea trage în jos în mod semnificativ profiturile corporative.
 
Noi indicii despre sănătatea economiei sunt așteptate joi, când Biroul de analiză economică al SUA va publica raportul preliminar privind PIB-ul pe primul trimestru. PIB-ul este estimat să aibă  o creștere anuală de 2%, dar revizuirile în scădere ale datelor privind vânzările cu amănuntul publicate săptămâna aceasta ar putea pregăti terenul pentru un rezultat mult mai slab.
viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
s&p 500
burse sua