Ședință de revenire pe Wall Street după minuta ședinței de politică monetară a Fed

Ședință de revenire pe Wall Street după minuta ședinței de politică monetară a Fed
scris 26 mai 2022

Indicii bursieri americani au înregistrat o revenire în tranzacțiile de miercuri, în contextul în care minuta celei mai recente ședințe de politică monetară a Rezervei Federale (Fed) a fost în linie cu așteptările investitorilor.

S&P 500 a crescut cu 0,95%, Dow Jones a urcat cu 0,6%, iar Nasdaq Composite, cu 1,51%.

Analiștii financiari se așteaptă la inflație mai mare, deprecierea leului și scăderea prețurilor la imobiliare CITEȘTE ȘI Analiștii financiari se așteaptă la inflație mai mare, deprecierea leului și scăderea prețurilor la imobiliare
Minuta ultimei ședințe de politică monetară a Rezervei Federale arată că factorii de decizie consideră, în unanimitate, că economia Statelor Unite este în continuare puternică.
 
Minuta acestei ședințe, care a culminat cu o creștere cu 50 de puncte de bază a ratelor de dobândă - cel mai mare salt din ultimii 22 de ani, a relevat și că majoritatea decidenților cred că astfel de creșteri ar fi adecvate și la următoarele ședințe din iunie și iulie.
 
"Uniformitatea opiniilor este un lucru bun. Există o lipsă de incertitudine cu privire la ceea ce trebuie făcut pe termen scurt",  a declarat Ross Mayfield, analist de strategie de investiții la Baird, citat de presa internațională.
 
Fed se străduiește să tempereze inflația, aflată la maximul ultimelor 4 decenii, fără a stârni o recesiune.
viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
s&p 500
nasdaq
dow jones
dow
indici sua
fed