Ședință verde pe Wall Street, susținută de creșterea economică și rezultatele financiare bune. Rezultatele Tesla au dat un imbold puternic, Intel a pierdut aproape 10%

Ședință verde pe Wall Street, susținută de creșterea economică și rezultatele financiare bune. Rezultatele Tesla au dat un imbold puternic, Intel a pierdut aproape 10%
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 27 ian 2023
Acțiunile americane au crescut joi, în contextul în care traderii au primit cu entuziasm cele mai recente rezultate corporative și produsul intern brut din trimestrul al patrulea, care a fost peste așteptări.
Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News
 
Indicele Nasdaq Composite a urcat cu 1,76%, ajungând la 11.512,41 puncte. Indicele Dow Jones Industrial Average a crescut cu 0,61%, la 33.949,41 puncte, iar S&P 500 a câștigat 1,10% și a închis la 4.060,43 puncte.
Datele privind PIB-ul publicate joi au arătat că economia americană a crescut cu o rată anuală de 2,9% în trimestrul al patrulea. Cifra este peste estimarea Dow Jones de 2,8%, dar reprezintă o ușoară încetinire față de trimestrul al treilea.
 
"Investitorii se gândesc că poate putem scăpa cu o recesiune destul de blândă, ușoară, care să nu ne arunce într-o piață bear și mai adâncă", a declarat Sam Stovall, analist șef la CFRA Research, citat de CNBC.
 
Rezultatele Tesla au dat un imbold puternic indicelui Nasdaq. Tesla a urcat cu aproape 11% după ce a înregistrat venituri record și profituri solide. Pe de altă parte, IBM a scăzut cu aproximativ 4,5%, în pofida unei creșteri a veniturilor.
 
Și o serie de companii aeriene au raportat joi rezultatele. Southwest a scăzut cu 3% din cauza unei pierderi mai mari decât estimările, alimentată de un declin de sărbători. American Airlines a crescut cu 2,2% în urma unui rezultat pozitiv în trimestrul al patrulea. United și Delta au scăzut.
 
Chevron  a crescut cu aproape 5% după ce a anunțat un program de răscumpărare de acțiuni în valoare de 75 de miliarde de dolari.
 
viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
s&p 500
burse sua