Ședință volatilă pe Wall Street, după raportul privind inflația

Ședință volatilă pe Wall Street, după raportul privind inflația
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 15 feb 2023
Mai multe răsturnări bruște de situație pentru acțiunile unor companii au făcut ca indicii americani să aibă închideri mixte, după ce un raport a arătat că inflația din SUA continuă să încetinească față de maxime, da nu atât de rapid cum părea.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Indicele S&P 500 a încheiat ședința de marți cu o scădere de 0,1%, după ce a oscilat între câștiguri și pierderi. Dow Jones a pierdut 0,5%, în timp ce indicele Nasdaq Composite a avut urcat. Acesta a terminat ședința cu un avans 0,6%, după ce a oscilat între o pierdere de 1,1% și un câștig de 0,9%.
Avansul pieței asigurărilor în 2022 a fost de 30%. Subscrierile locale au depășit 16 miliarde de lei CITEȘTE ȘI Avansul pieței asigurărilor în 2022 a fost de 30%. Subscrierile locale au depășit 16 miliarde de lei

Inflația anuală din SUA a încetinit pentru a șaptea lună la rând, la 6,4%. Însă, în ritm lunat, inflația a urcat la 0,5%, de la 0,1% în decembrie.

Deși inflația anuală a continuat să scadă de la vârful de 9,1% din iunie, accelerarea scumpirilor la început de an a reaprins temerile legate de politica monetară a Fed. Investitorii de pe Wall Street sperau că o încetinire continuă a inflației ar putea să determine Fed să întrerupă creșterea ratelor dobânzilor și, poate, să aibă în vedere reduceri ale acestora în viitorul apropiat.
viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
s&p 500
burse sua
inflatie
preturi
fed
inflatie sua
dobanzi