Spania investighează Deutsche Bank pentru ”nereguli grave” în serviciile de consultanță oferite clienților spanioli

Spania investighează Deutsche Bank pentru ”nereguli grave” în serviciile de consultanță oferite clienților spanioli
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 ian 2024

Supraveghetorul pieței de valori din Spania a anunțat că a deschis proceduri disciplinare împotriva băncii germane Deutsche Bank, pentru două presupuse ”încălcări foarte grave” ale reglementărilor, în consultanța oferită clienților spanioli cu privire la instrumente financiare bazate pe valute, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Deutsche Bank a declarat într-un comunicat că este la curent cu procedurile legate de vânzarea de instrumente derivate valutare în Spania înainte de aprilie 2021, scrie News.ro.

INFOGRAFICE Fondurile de pensii facultative (Pilonul 3) au atras un număr record de noi clienți în 2023. Activele în administrare se apropie de 1 miliard de euro CITEȘTE ȘI INFOGRAFICE Fondurile de pensii facultative (Pilonul 3) au atras un număr record de noi clienți în 2023. Activele în administrare se apropie de 1 miliard de euro

”Deși nu putem comenta detaliile problemei, așa cum am afirmat anterior, banca revizuiește și îmbunătățește procesele și controalele relevante”, a adăugat Deutsche Bank.

Supraveghetorul pieței, CNMV, a declarat că măsura sa se bazează pe fapte care au fost determinate și de investigațiile interne efectuate de Deutsche Bank.

Acesta a adăugat că deschiderea procedurii nu a prejudiciat rezultatul final al acestora.

CNMV a declarat că a identificat încălcarea obligațiilor de transparență și a obligației de dezvăluire către clienți și încălcarea obligației de a acționa în interesul clienților săi în sfera instrumentelor derivate structurate OTC (over-the-counter).

Instituția a amendat Deutsche Bank cu 3 milioane de euro în martie 2022, pentru aplicarea unor marje semnificativ mai mari la răscumpărarea de către clienți a obligațiunilor structurate.

Un purtător de cuvânt al CNMV nu a dat detalii cu privire la potențiala amendă pe care Deutsche Bank ar putea să o primească în legătură cu procedurile privind instrumentele financiare derivate.

Conform legislației piețelor spaniole, încălcările foarte grave pot duce la penalități de 5 milioane de euro sau de 5 ori profitul brut realizat sau pierderea evitată ca urmare a încălcării, 5% din resursele proprii ale entității care încalcă drepturile, 5% din totalul fondurilor, indiferent dacă proprii sau ale terților. Amenzile ar putea, de asemenea, să urce la 10% din cifra de afaceri anuală totală a entității infractoare.

viewscnt
Afla mai multe despre
deutsche bank
spania