SUA au retras China de pe lista țărilor pe care le consideră că le manipulează moneda

SUA au retras China de pe lista țărilor pe care le consideră că le manipulează moneda
scris 14 ian 2020

Statele Unite ale Americii au retras China de pe lista țărilor pe care le consideră că le manipulează moneda, cu două zile înaintea semnării așteptate a unui acord comercial parțial între primele două economii mondiale, potrivit unui document publicat de Trezorerie, relatează marți AFP.

Totuși, China rămâne pe o listă de 10 țări care sunt monitorizate, alături de Elveția, Germania, Coreea de Sud, Irlanda, Italia, Japonia, Malaezia, Singapore și Vietnam, precizează documentul citat.

ANALIZĂ Perspectivă sumbră: Casele asigurate - sub 20%. Cele mai asigurate zone - Transilvania, Capitala, Muntenia. La polul opus - Bucovina și Maramureș cu doar 3%. Amenda oricum neaplicată - pregătită spre eliminare CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Perspectivă sumbră: Casele asigurate - sub 20%. Cele mai asigurate zone - Transilvania, Capitala, Muntenia. La polul opus - Bucovina și Maramureș cu doar 3%. Amenda oricum neaplicată - pregătită spre eliminare

La 5 august, președintele Trump a acuzat China, care controlează cu strictețe cursul monedei sale, că a lăsat-o să scadă față de dolar pentru a profita de un avantaj neloial făcând produsele sale mai ieftine la export, scrie Agerpres.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
china
moneda