Temerile legate de inflație și îngrijorările geopolitice provoacă noi scăderi pe piețele cripto

Temerile legate de inflație și îngrijorările geopolitice provoacă noi scăderi pe piețele cripto
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 feb 2022

Piețele de criptoactive au oscilat spre sfârșitul săptămânii trecute, temerile legate de inflație și cele geopolitice provocând noi scăderi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Bitcoin a început săptămâna tranzacționându-se la peste 41.500 de dolari și a urcat joi la un maxim de 45.4678 dolari. Dar, datorită îngrijorărilor reapărute pe piețe în legătură cu tensiunile geopolitice dintre Ucraina și Rusia, prețul s-a diminuat pentru a încheia săptămâna în stagnare. BTC se tranzacționează acum în jurul valorii de 42.000 de dolari, arată eToro.

Val de plecări din USR după demisia lui Cioloș. \ CITEȘTE ȘI Val de plecări din USR după demisia lui Cioloș. "Este un moment complicat pentru partid."

Între timp, Ether a început săptămâna sub 3.000 de dolari, înainte de a se tranzacționa joi la un maxim de 3.237 de dolari pe platforma eToro. De atunci, prețul a scăzut și se tranzacționează acum în jurul valorii de 2.850 de dolari.

Având în vedere că datele privind inflația sunt probabil acum deja luate în considerare, investitorii vor urmări evoluțiile din Europa de Est. De asemenea, sunt cu ochii pe Fed, care raportează cea mai recentă decizie de politică monetară, mulți anticipând o intervenție mai fermă.

În timp ce o mare parte din intențiile viitoare ale Fed sunt deja luate în calcul pe piețele de criptoactive, orice indiciu că ar putea acționa mai rapid și mai dur va avea un potențial impact negativ asupra prețurilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
inflație
cripto