Trezoreria SUA va împrumuta 776 miliarde de dolari în ultimele trei luni ale acestui an

Trezoreria SUA va împrumuta 776 miliarde de dolari în ultimele trei luni ale acestui an
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 oct 2023

Nevoile de împrumut ale guvernului SUA vor scădea ușor în ultimele trei luni ale anului 2023, față de trimestrul anterior, o evoluție potențial importantă într-o perioadă tulbure pentru piața globală de obligațiuni, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Într-un anunț urmărit îndeaproape luni după-amiază, Departamentul de Trezorerie a declarat că va căuta să împrumute 776 de miliarde de dolari, ceea ce este sub nivelul de 1.010 miliarde de dolari în datorii private tranzacționabile pe care departamentul i-a împrumutat în perioada iulie-septembrie, cel mai mare nivel înregistrat vreodată pentru trimestrul respectiv, scrie News.ro.

Finanțări nerambursabile de 775 milioane euro pentru IMM-uri din 6 județe. Domeniile vizate de Programul Tranziția Justă și condițiile pentru obținerea fondurilor europene CITEȘTE ȘI Finanțări nerambursabile de 775 milioane euro pentru IMM-uri din 6 județe. Domeniile vizate de Programul Tranziția Justă și condițiile pentru obținerea fondurilor europene

Nivelul de împrumut a fost oarecum sub așteptările de pe Wall Street – analiștii JPMorgan Chase au spus că se așteptau ca anunțul să fie de aproximativ 800 de miliarde de dolari.

Când Trezoreria și-a anunțat în iulie nevoile crescute de împrumut, a declanșat o frenezie pe piața obligațiunilor, unde randamentele au atins cele mai ridicate niveluri din 2007, primele zile ale unei  crize financiare globale.

Acțiunile au pierdut o parte din câștiguri, dar au rămas în continuare puternic pozitive după anunț. Randamentele titlurilor Trezoreriei au fost în mare parte mai mari.

Piețele au fost îngrijorate de impactul randamentelor mai mari, iar nevoia de împrumut a guvernului, precum și politica restrictivă a Rezervei Federale, au exacerbat aceste preocupări.

Oficialii au atribuit nevoile mai mici de împrumut pe seama încasărilor mai mari, care au fost oarecum atenuate de cheltuieli mai mari.

Trezoreria a declarat că se așteaptă să împrumute 816 miliarde de dolari în perioada ianuarie-martie, care este al doilea trimestru fiscal al guvernului. Această cifră este peste estimările Wall Street, deoarece JPMorgan a spus că se așteaptă la 698 de miliarde de dolari.

Recordul pentru împrumuturile trimestriale a avut loc în perioada aprilie-iunie în 2020, când împrumuturile au atins aproape 2.800 miliarde de dolari, în primele zile ale epidemiei de Covid.

Grupul BCR a înregistrat un profit net de peste 1,69 miliarde de lei în primele nouă luni ale anului, în creștere cu 10,3% CITEȘTE ȘI Grupul BCR a înregistrat un profit net de peste 1,69 miliarde de lei în primele nouă luni ale anului, în creștere cu 10,3%

Departamentul a spus că se așteaptă să mențină un sold de numerar de 750 de miliarde de dolari pentru ambele trimestre.

În continuare, piețele vor urmări un anunț de rambursare din partea Trezoreriei de miercuri, care va detalia dimensiunea licitațiilor, durata emiterii și momentul acestora. Mai târziu în acea zi, Rezerva Federală își va încheia întâlnirea de politică de două zile, piețele așteaptând în mod covârșitor ca banca centrală să mențină ratele dobânzilor constante.

Anunțul de luni vine la 10 zile după ce guvernul a declarat că deficitul bugetar pentru anul fiscal 2023 va fi de aproximativ 1.700 miliarde de dolari. Aceasta a fost o creștere de aproximativ 320 de miliarde de dolari față de anul precedent.

Un rezumat economic însoțitor a indicat că creșterea a rămas puternică, în timp ce inflația a încetinit, chiar dacă este cu mult peste ținta Rezervei Federale. Cu toate acestea, declarația a indicat că este probabil ca creșterea economică să scadă brusc, s la 0,7% în trimestrul al patrulea și la doar 1% pentru tot 2024.

Secțiune realizată în parteneriat cu ING

Să ai un business de succes înseamnă, printre altele, să-ți alegi un partener de drum care te înțelege și te însoțește cu soluții potrivite pentru fiecare etapă de dezvoltare.

ING îți susține afacerea cu soluții variate: de la informații despre cum accesezi fonduri europene, la consultanță de business și produse bancare. Asta înseamnă banking și mai și de la ING.

viewscnt
Afla mai multe despre
trezorerie
sua