Creșteri pe burse în debutul săptămânii, înaintea unor noi decizii de politică monetară

Creșteri pe burse în debutul săptămânii, înaintea unor noi decizii de politică monetară

Foto dreamstime.com

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 30 oct 2023

Acțiunile europene și americane au început săptămâna în urcare, în contextul în care acțiunea militară israeliană din Gaza s-a desfășurat cu mai multă prudență decât se temea, iar investitorii anticipează că Fed va lăsa dobânzile neschimbate la ședința de politică monetară de la mijlocul săptămânii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele paneuropean Stoxx Europe 600 se aprecia cu 0,5% în jurul orei 17:40 (ora României), cu toate sectoarele “pe verde”. Principalii indici bursieri de la New York consemnau aprecieri de 0,7% până la 1,1%.

Prețurile petrolului au scăzut, pe fondul atenuării îngrijorărilor legate de extinderea conflictului din Orientul Mijlociu, după ce avansul din weekend al Israelului în Gaza nu a atras și alți combatanți din regiune.

UPDATE Intesa Sanpaolo a semnat acord cu JC Flowers pentru a cumpăra First Bank România și ar avea șanse să intre în Top 10 al celor mai mari bănci din țară CITEȘTE ȘI UPDATE Intesa Sanpaolo a semnat acord cu JC Flowers pentru a cumpăra First Bank România și ar avea șanse să intre în Top 10 al celor mai mari bănci din țară

Petrolul Brent era cotat la 87,81 dolari/baril la ora menționată, cu 2,95% sub referința de vineri. Prețul petrolului WTI a scăzut cu 3,4%, până la 82,64 dolari/baril.

În rândul acțiunilor individuale, Siemens Energy s-a apreciat cu până la 10% înainte ca avansul să se tempereze la aproximativ 5%, în condițiile în care președintele Consiliului de Supraveghere, Joe Kaeser, a respins speculațiile că producătorul de turbine ar putea avea nevoie de un plan de salvare finanțat de contribuabili.

Acțiunile companiei germane, în care conglomeratul Siemens AG deține o participație de circa 25%, s-au prăbușit cu 40% săptămâna trecută, cea mai mare scădere intraday de la listare, după ce a anunțat că poartă discuții cu guvernul de la Berlin în vederea obținerii de garanții de stat, în timp ce încearcă să își consolideze divizia de turbine eoliene Siemens Gamesa, aflată în dificultate.

Titlurile Electrolux, de asemenea afectate de un val de vânzări săptămâna trecută, s-au apreciat cu 3,7%, susținute de recomandările de cumpărare din partea analiștilor JPMorgan și Handelsbanken, scrie Bloomberg.

Investitorii de pe Wall Street au analizat noi raportări financiare din partea companiilor, în așteptarea deciziilor de politică monetară din această săptămână.

Rezerva Federală (Fed) a SUA este așteptată să mențină neschimbate ratele dobânzii de referință miercuri, o decizie similară fiind anticipată și pentru Banca Angliei la ședința de joi.

În schimb, Banca Japoniei ar putea zgudui piețele marți, în cazul în care va face comentarii cu privire la relaxarea politicii sale de control al curbei randamentului, notează MarketWatch.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni europene
crestero burse
bursa sua
wall street
fed
dobanzi fed
razboi israel
cotatii petrol