Trezoreria SUA va împrumuta suma record de 3.000 de miliarde de dolari în acest trimestru, pentru a finanța economia afectată de coronavirus

Trezoreria SUA va împrumuta suma record de 3.000 de miliarde de dolari în acest trimestru, pentru a finanța economia afectată de coronavirus
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 mai 2020

Trezoreria Statelor Unite va împrumuta în cursul acestui trimestru suma record de aproape 3.000 de miliarde de dolari pentru a finanța măsurilor de susținere a economiei în timpul crizei provocate de pandemia de coroanvirus, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit anunțului Trezoreriei, suma  totală va fi de 2.999 de miliarde de dolari, scrie News.ro.

EXCLUSIV VIDEO&FOTO Platforma Scarabeo nu a confirmat prognozele referitoare la zăcământul Trident și a părăsit Marea Neagră. Romgaz și Lukoil refac calculele necesare adoptării deciziei de investiții CITEȘTE ȘI EXCLUSIV VIDEO&FOTO Platforma Scarabeo nu a confirmat prognozele referitoare la zăcământul Trident și a părăsit Marea Neagră. Romgaz și Lukoil refac calculele necesare adoptării deciziei de investiții

”Creșterea împrumuturilor...este determinată în primul rând de impactul epidemiei de COVID-19, inclusiv de cheltuielile produse de noua legislație pentru asistarea populației și a afacerilor, modificările fiscale, inclusiv amânarea plății impozitelor din perioada aprilie-iunie până în iulie și creșterea  balanței de numerar asumate pentru sfârșitul lunii iunie de către Trezzorerie”, a anunțat instituția într-un comunicat.

Pe lângă aceste împrumuturi, Trezoreria mai anticipeză altele, de 677 de miliarde de dolari în trimestrul al treilea. Împrumuturile din primul trimestru s-au ridicat la 477 de miliarde de dolari.

Începând din 1 martie, datoria națională a Statelor Unite a crescut cu 1.500 de miliarde de dolari, respectiv cu 6,4%, la 24.900 de miliarde de dolari.

Deficitul bugetar din primele șase luni ale anului fiscal, încheiat în martie, a totalizat 744 de miliarde de dolari, fiind pe cale să eclipseze cel mai mare deficit din istoria SUA.

viewscnt
Afla mai multe despre
trezoreria sua
dolari
coronavirus