Twitter va fi inclusă în indicele bursier american S&P 500. Acțiunile sale au crescut cu 5% în urma informației

Twitter va fi inclusă în indicele bursier american S&P 500. Acțiunile sale au crescut cu 5% în urma informației
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 iun 2018

Twitter va fi inclusă în indicele bursier american S&P 500, acțiunile companiei crescând marți cu 5% în urma informației, datorită cererii mai mari venită din partea investitorilor, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Titlurile Twitter su avansat până la 40,16 dolari în timpul tranzacțiilor de marți, cel mai ridicat nivel atins în peste trei ani, după ce S&P Dow Jones Indices a anunțat luni seara că acțiunile companiei vor fi incluse în indicele S&P 500 înainte de deschiderea tranzacțiilor de joi.

Acțiunile Twitter vor intra în locul titlurilor grupului Monsanto, care este cumpărat de către grupul german Bayer, scrie News.ro.

Includerea în indicele S&P 500 dă mai multă importanță operatorului rețelei de socializare care are peste 330 de milioane de utilizatori activi și este platforma de socializare preferată de președintele american Donald Trump și alte celebrități.

Tarom prezintă al 10-lea an cu pierderi, de 4 ori peste țintă, după un an cu demiteri și oferte care au generat acuzații de gândire învechită și sexism. Acum a primit liber la salarii mai mari și pregătește SMS-uri CITEȘTE ȘI Tarom prezintă al 10-lea an cu pierderi, de 4 ori peste țintă, după un an cu demiteri și oferte care au generat acuzații de gândire învechită și sexism. Acum a primit liber la salarii mai mari și pregătește SMS-uri

Volumul tranzacțiilor cu acțiuni Twitter a depășit rapid marți 40 de milioane de acțiuni.

”Indicele S&P 500 este fără nicio îndoială cel mai urmărit indice bursier din lume. Toți investitorii trebuie acum să dețină acțiuni Twitter, fie că vor sau nu”, a declarat Dave Nadig, director general pentru știri și analize la ETF.com.

S&P 500, care măsoară segmentul de piață cu capitalizare ridicată din Statele Unite, este considerat deseori drept o măsură a pieței în sine.

Fonduri listate la bursă sau fonduri mutuale cu active de peste 700 de miliarde de dolari urmăresc evoluția S&P 500, potrivit firmei de analiză a pieței Lipper.

Prețul acțiunilor Twitter a crescut de peste două ori în ultimul an, iar compania are o capitalizare de circa 28,5 miliarde de dolari, depășind 60% din companiile membre ale S&P 500.  Twitter a fost listată la bursă în 2013.

Acțiunile Netflix, care vor înlocui Monsanto în indicele separat S&P 100, au urcat cu 1,6%.

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter
bursa