ULTIMA ORĂ Pierderile UiPath s-au adâncit. Acțiunile se prăbușesc

ULTIMA ORĂ Pierderile UiPath s-au adâncit. Acțiunile se prăbușesc
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 30 mar 2022

UiPath, primul “unicorn” fondat de antreprenori români, a obținut venituri în creștere cu 47% în anul fiscal încheiat la 31 ianuarie, la peste 892 milioane de dolari, conform datelor analizate de Profit.ro. Pierderile s-au adâncit însă puternic pentru compania tranzacționată public din aprilie anul trecut, depășind jumătate de miliard de dolari. Acțiunile scad abrupt.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Compania operează și o serie de schimbări în poziții-cheie - vezi mai jos

Veniturile au crescut de la 607,6 milioane de dolari la 892,25 milioane de dolari.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Va fi destul de greu pentru statele din zona OPEC să crească producția de petrol. Războiul se resfrânge și asupra altor industrii, precum cea a construcțiilor. Nou val de creșteri de prețuri CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Va fi destul de greu pentru statele din zona OPEC să crească producția de petrol. Războiul se resfrânge și asupra altor industrii, precum cea a construcțiilor. Nou val de creșteri de prețuri

UiPath a raportat însă o pierdere de 525,58 milioane de dolari, comparativ cu un rezultat negativ de doar 92,4 miloane de dolari în anul fiscal anterior.

Cheltuielile operaționale aproape s-au dublat, de la 652 milioane de dolari la 1,22 miliarde de dolari.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Piețele au reziliență. Companiile continuă să arate rezultate financiare bune CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Piețele au reziliență. Companiile continuă să arate rezultate financiare bune

Pierderea pe acțiune s-a ridicat la 1,16 dolari, față de o pierdere de 0,55 dolari/acțiune în anul fiscal 2021.

Urmare a rezultatelor, acțiunile companiei s-au prăbușit cu 23% în tranzacțiile after-hours la New York.

PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Chiar dacă dobânzile ar crește cu 1%, bursele pot să reziste. Teama principală nu provine din dobânzi CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Chiar dacă dobânzile ar crește cu 1%, bursele pot să reziste. Teama principală nu provine din dobânzi

Titlurile UiPath au închis sesiunea bursieră miercuri cu un declin de 7,52%, până la 29,04 dolari/unitate, preț ce conferă companiei o capitalizare de 15,25 miliarde de dolari.

Deținerea lui Daniel Dines, cofondatorul și directorul general al UiPath, cel mai bogat român, este evaluată acum la 3,22 miliarde de dolari în funcție de cotația de la închidere.

“Șeful boților”, după cum a fost poreclit de Forbes în 2019, după ce a devenit primul miliardar în dolari din afaceri cu roboți software, controlează o participație de aproximativ 21% la UiPath.

În ultimul trimestru al anului fiscal 2022, UiPath a obținut venituri de 289,7 milioane de dolari, în urcare cu 39% comparativ cu perioada similară din anul precedent. Veniturile recurente anualizate (ARR) au avansat cu 59%, la 925,3 milioane de dolari.

VIDEO PROFIT NEWS TV (Re)Descoperă România - Alexandru Mihai, Managing Partner Nordis Group: Oamenii și-au dat seama că, în vremuri tulburi, este bine să faci investiții. Investițiile imobiliare - cea mai bună și ușoară modalitate de securizare a banilor CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV (Re)Descoperă România - Alexandru Mihai, Managing Partner Nordis Group: Oamenii și-au dat seama că, în vremuri tulburi, este bine să faci investiții. Investițiile imobiliare - cea mai bună și ușoară modalitate de securizare a banilor

Compania a raportat însă o pierdere trimestrială de 0,12 dolari/acțiune.

UiPath estimează venituri de 223-225 milioane de dolari și ARR de 960-965 milioane de dolari pentru primul trimestru al anului fiscal 2023, sub estimările analiștilor chestionați de FactSet. Anterior publicării rezultatelor, analiștii preconizau venituri de 247 milioane de dolari și ARR de 968,2 milioane de dolari pentru intervalul 1 februarie-30 aprilie, potrivit MarketWatch.

La nivelul întregului an fiscal curent, veniturile sunt estimate la 1,08-1,09 miliarde de dolari, în timp ce analiștii se așteaptă la venituri de 1,26 miliarde de dolari.

Separat, UiPath a anunțat numirea lui Chris Weber în funcția de Chief Business Officer. Fost director Microsoft, cu peste 25 de ani de experiență în domeniul software-ului pentru întreprinderi, Weber va fi responsabil de conducerea strategiei globale de comercializare și de execuție la UiPath și va ghida vânzările, serviciile și alte operațiuni de comercializare la nivel mondial, inclusiv organizația de parteneri.

Raportul Pareto, primul studiu dedicat celui mai important segment din populație pentru business, devine disponibil public pe www.paretoreport.ro CITEȘTE ȘI Raportul Pareto, primul studiu dedicat celui mai important segment din populație pentru business, devine disponibil public pe www.paretoreport.ro

UiPath a anunțat, de asemenea, plecarea lui Thomas Hansen din poziția de Chief Revenue Officer. Hansen va părăsi compania la finele lunii aprilie, “pentru a urmări alte oportunități”.

UiPath, companie fondată în România și având în prezent sediul în SUA, dezvoltă tehnologii de automatizare software a proceselor de lucru din mediul office (Robotic Process Automation/RPA).

Compania a atras circa 1,34 miliarde de dolari din vânzarea unei participații de 4,6% pe bursa de la New York în aprilie anul trecut.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
uipath
venituri
rezultate financiare
uipath listare
daniel dines