Un congresman republican important a cerut audierea Facebook în legătură cu decizia de a lansa o criptomonedă

Un congresman republican important a cerut audierea Facebook în legătură cu decizia de a lansa o criptomonedă
scris 20 iun 2019

Un congresman republican de rang înalt a cerut ca Congresul să audieze Facebook în legătură cu decizia de a lansa o criptomonedă proprie, relatează Reuters.

Reprezentantul Patrick McHenry, principalul reprezentant republican în Comisia pentru servicii financiare a Camerei Reprezentanților, a trimis marți o scrisoare președintelui comisiei, democrata Maxine Waters, căreia i-a cerut să organizeze o audiere referitore la viitoarea monedă, numită Libra, scrie News.ro.

EXCLUSIV EximBank a încheiat negocierile pentru a prelua Banca Românească. Tranzacția, confirmată de Teodorovici, va fi fără bani de la stat CITEȘTE ȘI EXCLUSIV EximBank a încheiat negocierile pentru a prelua Banca Românească. Tranzacția, confirmată de Teodorovici, va fi fără bani de la stat

”Știm că sunt multe întrebări referitoare la raza de aplicare și anvergura proiectului și la modul în care va respecta cadrul reglementărilor financiare globale. Nouă ne revine, ca politiceni, sarcina de a înțelege proiectul Libra. Trebuie să mergem dincolo de zvonuri și speculații și să oferim un forum de evaluare a proiectului și a posibilului impact fără precedent asupra sistemului financiar mondial”, a scris McHenry.

Un purtător de cuvânt al lui McHenry a spus că acesta va fi deschis unei audieri directe a Facebook.

Anunțul Facebook a atras deja critici din partea unor democrați importanți, inclusiv din partea senatorului Sherrod Brown, principalul reprezentant democrat în Comisia bancară din Senat, și a reprezentantei Katie Porter, colegă cu Watters în comisie. Ambii au cerut o  evaluare strictă din partea autorităților de reglementare, din motive legate de confidențialitatea datelor.

Un purtător de cuvânt al lui Waters nu a comentat imediat anunțul făcut de Facebook

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
criptomoneda