Societe Generale a obținut un profit net peste așteptări în primul trimestru, de 924 milioane de euro

Societe Generale a obținut un profit net peste așteptări în primul trimestru, de 924 milioane de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 mai 2016

Societe Generale, a doua mare bancă franceză după capitalizare, a obținut un profit net peste așteptările analiștilor în primul trimestru, de 924 de milioane de euro, în creștere cu 6,5%, de la 868 milioane de euro în urmă cu un an, și a anunțat planuri pentru economii mai mari la banca de investiții, relatează Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Analiștii anticipau un profit net de 765 de milioane de euro.

Societe Generale a înregistrat un câștig de 218 milioane de euro după ce autoritățile antitrust ale UE au redus o amendă pentru manipularea dobânzilor, scrie News.ro.

Profitul operațiunilor bancare destinate persoanelor fizice din Franța a urcat cu 18%, datorită provizioanelor mai mici pentru creditele neperformante, în timp ce profitul diviziei internaționale de retail bancar și servicii financiare s-a dublat.

Aceste performanțe au atenuat impactul declinului cu 15% al profitului diviziei gobale de operațiuni bancare și soluții pentru investitori, care include banca de investiții.

Societe Generale a anunțat planuri de reducere a cheltuielilor cu 220 de milioane de euro la această sivizie, până la sfârșitul lui 2017.

BCR, profit net de 315 milioane de lei în primele trei luni din 2016, în scădere ușoară față anul trecut CITEȘTE ȘI BCR, profit net de 315 milioane de lei în primele trei luni din 2016, în scădere ușoară față anul trecut

”Într-un mediu dificil la începutul acestui an, comparativ cu anul trecut, grupul a obținut rezultate solide”, a declarat directorul general Frederic Oudea, într-un comunicat.

Veniturile pe piețele globale au scăzut cu 13%, la 1,55 miliarde de euro, dar veniturile din tranzacții cu titluri cu venituri fixe, valută și mărfuri au urcat cu 17%.

Cele mai mari cinci bănci din SUA au înregistrat un declin al veniturilor cumulate de 22% în primul trimestru.

Marți, UBS a dezmăgit investitorii, anunțând scăderea veniturilor din tranzacții.

BNP Paribas, cea mai mare bancă franceză, a raportat creșterea profitului în primele trei luni ale anului, datorită scăderii provizioanelor pentru creditele neperformante, care a compensat scăderea veniturilor din tranzacții.

viewscnt
Afla mai multe despre
societe generale