Libra Bank a obținut în primul trimestru un profit net în creștere cu 85%, la 15,5 milioane lei

Libra Bank a obținut în primul trimestru un profit net în creștere cu 85%, la 15,5 milioane lei
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 mai 2016

Libra Internet Bank a înregistrat în primul trimestru din acest an un profit net de 15,5 milioane lei (circa 3,5 milioane euro), în creștere cu 85% față de aceeași perioadă din 2015, pe fondul creșterii împrumuturilor acordate, potrivit datelor publicate, miercuri, de bancă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În primul trimestru din 2015, Libra Internet Bank a obținut un profit net de 8,3 milioane lei.

Banca avea active de 2,59 miliarde lei (579 milioane euro) la finalul lunii martie, în creștere față de nivelul din decembrie 2015, de 2,4 miliarde lei, scrie News.ro.

Valoarea creditelor a crescut până la 1,6 miliarde lei în martie, de la 1,3 miliarde lei la finalul anului trecut și 1,1 miliarde lei în martie 2015.

Pe partea de surse atrase de la clienți, depozitele au ajuns la 2,3 miliarde lei la finalul lunii martie, în creștere cu 46% fațǎ de aceeași perioadǎ a anului trecut.

“În anul 2016 ne vom axa și pe dezvoltarea unor produse și servicii inovatoare în mediul online, continuând, totodatǎ, extinderea rețelei teritoriale. În viitorul apropiat vom deschide alte douǎ sucursale noi în țarǎ, în Timișoara și Arad”, a declarat directorul general al ăncii, Emil Bituleanu,, citat într-un comunicat.

Carrefour, Auchan, Metro, Selgros și Mega Image, pe lista datornicilor la stat cu un total de 36 mil. euro CITEȘTE ȘI Carrefour, Auchan, Metro, Selgros și Mega Image, pe lista datornicilor la stat cu un total de 36 mil. euro

Libra Bank, un jucător de talie mică din sectorul bancar specializat pe nișa profesiilor liberale, a raportat pentru anul 2015 un profit net de aproximativ 24 milioane de lei (echivalentul a 5 milioane euro). Rata creditelor neperformante a fost de 7,8% la finalul anului trecut.

Libra Internet Bank are în prezent o rețea de 44 de sucursale care deservesc preponderent clienți din segmentele profesii liberale, IMM, corporate și agribusiness.

La finalul anului trecut, banca avea o cotă de piață după active de 0,64%, ocupînd poziția 21 (din 36 de jucători) în sectorul bancar românesc. 

viewscnt
Afla mai multe despre
libra bank