UniCredit a obținut 328 milioane de euro din vânzarea unei participații de 10% în FinecoBank

UniCredit a obținut 328 milioane de euro din vânzarea unei participații de 10% în FinecoBank
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 iul 2016

UniCredit SpA a plasat cu succes 10% din brokerul său online FinecoBank SpA, la prețul de 5,40 euro per titlu, obținând 328 milioane de euro (363 milioane de dolari), transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Tranzacția va majora indicele de adecvare a capitalului Tier 1 cu opt puncte de bază, a anunțat marți cel mai mare grup bancar italian. La sfârșitul lunii martie, UniCredit avea un indice de adecvare a capitalului Tier 1 de 10,5%, ușor peste nivelul minim solicitat de BCE, de 10%. În urma tranzacției, UniCredit rămâne acționar majoritar al FinecoBank, cu o participație de 55,4%.

Luni, conducerea UniCredit SpA a aprobat vânzarea unei participații de 10% în FinecoBank SpA unor investitori instituționali, ca parte a strategiei băncii de a-și majora capitalul.

Recent, surse care au dorit să-și păstreze anonimatul au declarat că UniCredit SpA ia în considerare vânzarea unor participații în FinecoBank, în banca turcă Yapi ve Kredi Bankasi AS și în cea poloneză Bank Pekao SA, în vederea majorării capitalului.

Mohammad Murad, patronul Phoenicia Hotel, audiat ca martor într-un dosar de evaziune fiscală CITEȘTE ȘI Mohammad Murad, patronul Phoenicia Hotel, audiat ca martor într-un dosar de evaziune fiscală

În 2014, UniCredit a obținut 673 milioane de euro din vânzarea unei participații de 30% în Fineco.

Profitul UniCredit a înregistrat un declin de 21% în primul trimestru din 2016, deoarece veniturile mai scăzute și costurile legate de reorganizare au compensat reducerea creditelor neperformante.

Profitul net a coborât la 406 milioane de euro (462 milioane de dolari) în primele trei luni din acest an, de la 512 milioane de euro în perioada similară din 2015, în timp ce analiștii se așteptau la 379 milioane de euro. Banca a înregistrat costuri de 230 milioane de euro în urma restructurărilor din Italia și Austria. 

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
unicredit
finecobank