UniCredit l-a numit CEO pe Jean-Pierre Mustier, fost șef al diviziei de investiții

UniCredit l-a numit CEO pe Jean-Pierre Mustier, fost șef al diviziei de investiții
scris 30 iun 2016

UniCredit, cea mai mare bancă din Italia, l-a numit director general pe Jean-Pierre Mustier, un bancher respectat care a condus anterior divizia de investiții, pentru a coordona reorganizarea instituției financiare, potrivit unor persoane apropiate situației, citate de Bloomberg.

Mustier, în vârstă de 55 de ani, îl va înlocui pe Federico Ghizzoni, care și-a dat demisia, scrie News.ro.

Board-ul UniCredit a organizat joi o ședință extraordinată, pentru aprobarea numirii.

Un purtător de cuvânt al UniCredit din Milano a refuzat să comenteze informația, prezentată inițial de Financial Times.

Numirea pune capăt căutărilor pentru un nou director general, care au influențat negativ acțiunile băncii și înainte de votul pro-Brexit din Marea Britanie.

Mustier, care a condus banca de investiții a UniCredit până în 2014, este probabil să ia în considerare vânzări de active și o emisiune de drepturi de preemțiune, pentru întărirea finanțelor băncii, afectate de creditele neperformante, potrivit analiștilor.

Proiectul de buget al UE pentru 2017 are două priorități: redresarea economiei și criza refugiaților CITEȘTE ȘI Proiectul de buget al UE pentru 2017 are două priorități: redresarea economiei și criza refugiaților

”UniCredit are nevoie de o personalitate puternică, pentru a restructura afacerile. Mustier confirmă așteptările, cu experiența sa în domeniul investment banking, el poate coordona operațiuni extraordinare, precum vânzarea de active neesențiale și o posibilă emisiune de drepturi”, consideră Stefano Girola, manager de fonduri la compania Syz Asset Management în Lugano, Elveția.

Mustier are o experiență de 28 de ani în sectorul european al instrumentelor financiare. El a lucrat la UniCredit trei ani și anterior la Societe Generale, începând din 1987, cu poziții deținute în domeniul investment banking la Paris, Tokyo și Hong Kong.

Acțiunile UniCredit au inversat tendința negativă după apariția informației, urcând la bursa din Milano cu până la 2,7%.

viewscnt
Afla mai multe despre
unicredit
jean-pierre mustier