Venituri record din dobânzi pentru cea mai mare bancă americană

Venituri record din dobânzi pentru cea mai mare bancă americană
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 13 oct 2023
JPMorgan a avut un nou trimestru cu venituri nete din dobânzi record și și-a îmbunătățit prognoza pentru anul în curs, beneficiind de creșterea ratelor dobânzilor și de achiziționarea First Republic Bank.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast
 
Veniturile nete din dobanzi au fost de 22,9 miliarde de dolari în cele trei luni până la 30 septembrie, peste așteptările analiștilor. Cea mai mare bancă americană a declarat că se așteaptă acum să obțină 88,5 miliarde de dolari din această sursă de venit în acest an.
Fondul Proprietatea apelează la Swiss Capital și Auerbach Grayson pentru a-și răscumpăra circa 10% din capital CITEȘTE ȘI Fondul Proprietatea apelează la Swiss Capital și Auerbach Grayson pentru a-și răscumpăra circa 10% din capital

"Recunoaștem faptul că aceste rezultate beneficiază de un supracâștig atât din veniturile nete din dobânzi, cât și din costurile de creditare sub nivelul normal, ambele se vor normaliza în timp.", a declarat directorul general Jamie Dimon, citat de Bloomberg. 

Totodată, CEO-ul a avertizat că războaiele din Ucraina și Orientul Mijlociu ar putea avea consecințe de amploare. 
 
"Aceasta ar putea fi cea mai periculoasă perioadă pe care a văzut-o lumea în ultimele decenii", a declarat Dimon.
 
In aceste conditii, veniturile totale au urcat cu 21%, la 40,69 miliarde de dolari. Profitul a crescut cu 35% față de anul precedent, până la 13,15 miliarde de dolari, sau 4,33 dolari pe acțiune.
viewscnt
Afla mai multe despre
jpmorgan
first republic bank
dobanzi
dimon