Vienna Insurance Group a înregistrat un avans de 3,6% al primelor subscrise în primul semestru, la 5,15 miliarde euro

Vienna Insurance Group a înregistrat un avans de 3,6% al primelor subscrise în primul semestru, la 5,15 miliarde euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 aug 2018

Grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG), din care fac parte și Asirom și Omniasig, a anunțat marți că a înregistrat un avans de 3,6% al primelor subscrise în primul semestru, la nivel de grup, la 5,15 miliarde euro. În România, evoluția pieței și situația politică tensionată au determinat managementul să revizuiască estimările.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Excluzând scăderea în continuare a subscrierilor de asigurări de viață cu primă unică, creșterea businessului VIG s-a situat la un nivel solid de 5,7%. Toate segmentele de business ale VIG au contribuit la creșterea semnificativă a primelor”, se arată în comunicat.

Astfel, cu excepția asigurărilor de viață cu primă unică, primele au crescut pe toate liniile de business, în special pe asigurări non-viață și de sănătate, scrie News.ro.

”Polonia în special a obținut o creștere satisfăcătoare de două cifre pe segmentul non-viață. Țările Baltice au raportat o creștere de 18,8% a volumului total de prime. Acesta a fost rezultatul unei performanțe general pozitive pe toate liniile de business, în special pe asigurările auto. Croația (+18,3%) și Serbia (+11,6%), țări incluse în segmentul „Alte piețe din ECE”, au înregistrat de asemenea creșteri de două cifre”, se arată în comunicat.

Raport la reuniunea băncilor centrale organizată de Fed: ”Efectul Amazon” ar putea influența dinamica inflației CITEȘTE ȘI Raport la reuniunea băncilor centrale organizată de Fed: ”Efectul Amazon” ar putea influența dinamica inflației

În România, evoluția actuală a pieței și situația politică tensionată au determinat managementul să revizuiască estimările privind evoluțiile viitoare, potrivit companiei.

”Pe baza practicilor de evaluare conservatoare binecunoscute ale VIG, a fost efectuată o depreciere a fondului comercial al companiilor din România de aproximativ 50 milioane de euro. Excluzând deprecierea fondului comercial, profitul operațiunilor din România ar fi crescut cu 20,7%. Per ansamblu, capacitatea grupului de a obține câștig operațional rămâne la un nivel excelent”, se arată în comunicat.

Volumul primelor subscrise în Austria a crescut la 2,17 miliarde de euro, în pofida continuării politicii restrictive de subscriere pe segmentul asigurărilor cu primă unică. Excluzând produsele cu primă unică, volumul primelor a crescut cu 1,3%.

Profitul înainte de impozitare al grupului a crescut cu 5,5% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, până la 232,7 milioane de euro.

”Creșterea s-a datorat în principal îmbunătățirii ratei combinate și rezultatului financiar. Republica Cehă, Ungaria și Serbia au contribuit în principal la creșterea semnificativă a profitului în primul semestru din 2018”, se arată în comunicat.

viewscnt
Afla mai multe despre
vienna insurance group
asigurari