Vienna Insurance Group a înregistrat un avans de 3,6% al primelor subscrise în primul semestru, la 5,15 miliarde euro

Vienna Insurance Group a înregistrat un avans de 3,6% al primelor subscrise în primul semestru, la 5,15 miliarde euro
scris 28 aug 2018

Grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG), din care fac parte și Asirom și Omniasig, a anunțat marți că a înregistrat un avans de 3,6% al primelor subscrise în primul semestru, la nivel de grup, la 5,15 miliarde euro. În România, evoluția pieței și situația politică tensionată au determinat managementul să revizuiască estimările.

”Excluzând scăderea în continuare a subscrierilor de asigurări de viață cu primă unică, creșterea businessului VIG s-a situat la un nivel solid de 5,7%. Toate segmentele de business ale VIG au contribuit la creșterea semnificativă a primelor”, se arată în comunicat.

Astfel, cu excepția asigurărilor de viață cu primă unică, primele au crescut pe toate liniile de business, în special pe asigurări non-viață și de sănătate, scrie News.ro.

”Polonia în special a obținut o creștere satisfăcătoare de două cifre pe segmentul non-viață. Țările Baltice au raportat o creștere de 18,8% a volumului total de prime. Acesta a fost rezultatul unei performanțe general pozitive pe toate liniile de business, în special pe asigurările auto. Croația (+18,3%) și Serbia (+11,6%), țări incluse în segmentul „Alte piețe din ECE”, au înregistrat de asemenea creșteri de două cifre”, se arată în comunicat.

Raport la reuniunea băncilor centrale organizată de Fed: ”Efectul Amazon” ar putea influența dinamica inflației CITEȘTE ȘI Raport la reuniunea băncilor centrale organizată de Fed: ”Efectul Amazon” ar putea influența dinamica inflației

În România, evoluția actuală a pieței și situația politică tensionată au determinat managementul să revizuiască estimările privind evoluțiile viitoare, potrivit companiei.

”Pe baza practicilor de evaluare conservatoare binecunoscute ale VIG, a fost efectuată o depreciere a fondului comercial al companiilor din România de aproximativ 50 milioane de euro. Excluzând deprecierea fondului comercial, profitul operațiunilor din România ar fi crescut cu 20,7%. Per ansamblu, capacitatea grupului de a obține câștig operațional rămâne la un nivel excelent”, se arată în comunicat.

Volumul primelor subscrise în Austria a crescut la 2,17 miliarde de euro, în pofida continuării politicii restrictive de subscriere pe segmentul asigurărilor cu primă unică. Excluzând produsele cu primă unică, volumul primelor a crescut cu 1,3%.

Profitul înainte de impozitare al grupului a crescut cu 5,5% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, până la 232,7 milioane de euro.

”Creșterea s-a datorat în principal îmbunătățirii ratei combinate și rezultatului financiar. Republica Cehă, Ungaria și Serbia au contribuit în principal la creșterea semnificativă a profitului în primul semestru din 2018”, se arată în comunicat.

viewscnt
Afla mai multe despre
vienna insurance group
asigurari