Visa și Mastercard propun reducerea comisioanelor pentru a scăpa de amenzi

Visa și Mastercard propun reducerea comisioanelor pentru a scăpa de amenzi
scris 23 nov 2018

Visa și Mastercard s-au oferit să diminueze comisioanele plătite de comercianți pentru plățile cu cardul efectuate de turiști în Uniunea Europeană, în încercarea de a evita să fie nevoite să plătească amenzi la finalul unei investigații în derulare a Comisiei Europene, au declarat joi pentru Reuters surse din apropierea acestui dosar.

Potrivit surselor, chiar și după reducere, comisioanele plătite de comercianți atunci când acceptă plata cu cardul, o sursă de venituri pentru bănci, vor fi mai mari decât comisioanele care se aplică celor care au carduri UE, scrie Agerpres.

Radu Ghețea, CEC Bank: Reglementarea după criză a devenit o povară, este nevoie de o revizuire. Cerințele minime de capital au ajuns pe la 15% CITEȘTE ȘI Radu Ghețea, CEC Bank: Reglementarea după criză a devenit o povară, este nevoie de o revizuire. Cerințele minime de capital au ajuns pe la 15%

Comisia Europeană se luptă de aproape un deceniu pentru a reduce așa-numitele comisioane de interchange și a încuraja tranzacțiile transfrontaliere și comerțul online. Autoritățile americane au descurajat și ele astfel de practici.

Comercianții susțin că așa-numitele comisioane de interchange sunt costuri ascunse, iar companiile de carduri au plătit miliarde de dolari pentru a pune capăt unor acțiuni colective în justiție

viewscnt
Afla mai multe despre
visa
mastercard
amenzi
carduri