Wall Street a continuat să scadă după noi date dezamăgitoare

Wall Street a continuat să scadă după noi date dezamăgitoare
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 24 aug 2022
Wall Street a încheiat în scădere marți, investitorii concentrându-se pe datele care arată o scădere a economiei și pe temerile legate de înăsprirea monetară.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
S&P 500 a scăzut după ce datele au arătat că activitatea companiilor din sectorul privat din Statele Unite s-a contractat pentru a doua lună consecutiv în august, în special în sectorul serviciilor, în condițiile în care cererea a scăzut din cauza inflației și a înăspririi condițiilor financiare.
Activitatea economică în zona euro s-a contractat în august pentru a doua lună consecutiv CITEȘTE ȘI Activitatea economică în zona euro s-a contractat în august pentru a doua lună consecutiv

Indicele PMI al S&P Global, care arată intențiile de achiziții ale managerilor, a scăzut la 45 de puncte, cel mai redus nivel din februarie 2021, de la 47,7 puncte în iulie. Un nivel sub 50 indică o contracție a activității.

Acțiunile au scăzut în ultimele sesiuni înainte de reuniunea Fed din această săptămână de la Jackson Hole, unde președintele insituției, Jerome Powell, este așteptat să confirme angajamentul băncii de a stopa inflația.

Marți, S&P 500 a pierdut 0,22%, Dow Jones a scăzut cu 0,47%, iar Nasdaq Composite a stagnat.

viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
s&p 500
burse sua