Wall Street a închis în creștere după anunțul OMS privind urgența globală legată de coronavirusul din China, inversând declinul inițial

Wall Street a închis în creștere după anunțul OMS privind urgența globală legată de coronavirusul din China, inversând declinul inițial
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 ian 2020

Acțiunile de pe Wall Street au inversat joi declinul din timpul tranzacțiilor și au închis în creștere, după anunțul organizației Mondiale a Sănătății (OMS) referitor la declararea urgenței globale legată de epidemia provocată de noul coronavirus din China, în timp ce profiturile raportate de companii ilustrează un tablou mixt, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După ce Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor al Statelor Unite a anunțat primul caz de răspândire a virusului de la om la om din SUA, OMS a apreciat că în ultimele săptămâni am asistat la o epidemie fără precedent, care a primit un răspuns fără precedent. OMS a precizat că nu recomandă limitarea comerțului sau călătoriilor către China, scrie News.ro.

Creditarea în 2019: Scădere în viteză pentru consum, stagnare pe ipotecar și creștere pe companii CITEȘTE ȘI Creditarea în 2019: Scădere în viteză pentru consum, stagnare pe ipotecar și creștere pe companii

”Piața începe să fie atentă și afirmă că la un moment dat...știrile se vor îmbunătăți”, a declarat Art Hogan, analist șef la National Securities, în New York.

”Sunt luate măsuri de precauție, iar asta înseamnă că la un moment dat vă apărea lumina la capătul tunelului, iar atunci piața reacționează constructiv”, a adăugat analistul.

Acțiunile Facebook au scăzut cu 6,14%, compania avertizând că creșterea va încetini odată cu maturizarea afacerilor sale. Facebook a raportat o creștere a cheltuielilor trimestriale.

Declinul a afectat indicele S&P pentru servicii de comunicații, care a coborât cu 0,79%.

Titlurile din sectoare considerate sigure în perioadele incerte, cum ar fi acțiunile coompaniilor de utilități și cele producătoare de bunuri de consum au avansat.

Indicii bursieri americani se îndreaptă spre al doilea declin săptămânal consecutiv, pe fondul perturbărilor provocate de virusul chinez în transporturile globale și în activitățile unor companii din China, care și-au oprit activitățile.

Indicele Dow Jones Industrial Average a crescut joi cu 0,43%, S&P 500 cu 0,31%, iar Nasdaq Composite cu 0,26%.

Așteptările referitoare la profoturi s-au îmbunătățit ușor pentru companiile incluse în indicele S&P 500, datele firmei Refinitiv arătând o creștere de 0,7% a profitului în trimestrul patru, comparativ cu  un declin de 0,6% estimat la începutul sezonului raportărilor financiare.

Acțiunile Microsoft au crescut cu 2,82%, după anunțarea unor rezultate trimestriale peste așteptări, susținute de creșterea veniturilor diviziei de cloud computing Azure.

Titlurile Tesla au urcat cu 10,3%, susținute de raportarea de profit pentru al oilea trimestru consecutiv, livrările de vehicule atingțn un nivel record.

Altria a consemnat o scădere de 4,21% a acțiunilor. Producătorul de țigări a anunțat că a bugetat un impact de 4 miliarde de dolari generat de investiția în producătorul de țigări electronice Juul Labs.

După închiderea bursei, acțiunile Amazon au urcat cu 10%, datorită veniturilor din trimestrul patru care au depășit așteptările analiștilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
bursa