Wall Street a închis în scădere, după trei zile de creșteri. Indicele S&P 500 a șters tot avansul săptămânal

Wall Street a închis în scădere, după trei zile de creșteri. Indicele S&P 500 a șters tot avansul săptămânal

Foto dreamstime.com

Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 18 aug 2022
Acțiunile de pe Wall Street au închis în scădere miercuri, declinul marilor companii din domeniul tehnologiei anulând complet creșterea săptămânală a indicelui S&P 500.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast
 
Indicele de referință a scăzut cu 0,7%, întrerupând o serie de trei zile de creșteri. Dow Jones a scăzut cu 0,5%, iar indicele compozit Nasdaq a scăzut cu 1,3%.
Numărul angajaților a crescut în zona euro și în UE CITEȘTE ȘI Numărul angajaților a crescut în zona euro și în UE

Cele mai mari pierderi au fost înregistrate de companiile de tehnologie, acțiunile din domeniul comunicațiilor și retaileri. Doar acțiunile din sectorul energetic au înregistrat creșteri, deoarece prețul petrolului american a crescut.

Traderii s-au concentrat pe datele noi din domeniul comerțului cu amănuntul care indică faptul că presiunile inflaționiste continuă să afecteze companiile și consumatorii, deși cheltuielile rămân ridicate. 
 
La nivel de companii, acțiunile Target s-au prăbușit după ce lanțul de magazine a raportat o scădere de aproape 90% a profitului trimestrial.
 
"Rezultatul Target a fost mai slab decât era estimat, așa că este posibil să fi speriat puțin investitorii", a declarat Sylvia Jablonski, director de investiții la Defiance ETFs, citată de AP.
 
viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
s&p 500
burse sua