Wall Street a închis la un nivel record, susținută de optimismul privind comerțul și rezultatele financiare ale companiilor

Wall Street a închis la un nivel record, susținută de optimismul privind comerțul și rezultatele financiare ale companiilor
scris 14 ian 2020

Acțiunile Apple, Alphabet și ale altor companii de tehologie au urcat indicii bursei de pe Wall Street la noi niveluri record, susținute de optimismul investitorilor legat de semnarea acordului comercial dintre Statele Unite și China și rezultatele financiare ale companiilor din trimestrul al patrulea, transmite Reuters.

Titlurile Apple, Facebook, Netflix, Microsoft și Amazon.com au fost printre principalele contributoare la nivelurile record atinse la închiderea bursei de către indicii S&P 500 și Nasdaq, scrie News.ro.

Acțiunile Apple au urcat cu 2,14%, la un nivel record, ca și titlurile Alphabet, proprietarul Google, care au avansat cu 0,8%. Capitalizarea Alphabet a atins 993 de miliarde de dolari.

INFOGRAFICE Creditele s-au ieftinit pe final de 2019. Dobânzile la depozite sunt în creștere ușoară CITEȘTE ȘI INFOGRAFICE Creditele s-au ieftinit pe final de 2019. Dobânzile la depozite sunt în creștere ușoară

Atenuarea tensiunilor din Orientul Mijlociu și acordul referitor la faza întâi a acordului comercial dintre Statele Unite și China, a cărui semnare este așteptată să aibă loc miercuri, la Washington, au încurajat săptămâna trecută plasamentele mai riscante.

”Oamenii sunt mai optimiști în privința profiturilor și sunt și ușurați că situația cu Iranul, de săptămâna trecută, nu s-a încheiat mai rău decât era. Oamenii sunt mulțumiți că China și SUA vor semna faza întâi a acordului comercial. Există foarte mult optimism legat de acest lucru”, a declarat Jake Dollarhide, director general la Longbow Asset Management în Tulsa, Oklahoma.

Surse citate de Bloomberg au declarat că administrația Trump intenționează să ridice declararea Chinei drept manipulatoare de monedă, ceea ce a îmbunătățit percepția din piață.

Investitorii așteaptă totodată rezultatele financiare ale marilor bănci, JPMorgan Chase, Citigroup și  Wells Fargo, sezonul raportărilor financiare urmând să debuteze marți.

Analiștii anticipează că profiturile companiilor membre ale indicelui S&P 500 vor scădea cu 0,6%, pentru al doilea trimestru consecutiv, potrivit datelor Refinitiv IBES.

Mulți investitori anticipează că perspectivele se vor îmbunătăți după ce China și SUA își vor rezolva conflictul comercial.

Indicele Dow Jones Industrial Average a urcat cu 0,29%, S&P 500 cu 0,7%, la cel mai ridicat nivel atins vreodată, de 3.288,13 puncte. Nasdaq Composite a avansat cu 1,04%, la 9.273,93 puncte, de asemenea un nivel record.

Acțiunile companiilor din industria aerospațială Hexcel și Woodward au crescut cu 9,6%, respectiv cu 4,8%, după ce doi furnizori ai grupului Boeing au anunțat că vor efectua o fuziune în acțiuni, evaluată la 6,43 de miliarde de dolari.

Titlurile Tesla au urcat cu 9,8%, la un nivel record, în urma unei informații potrivit căreia China nu va reduce semnificativ subvențiile pentru vehiculele electrice.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
alphabet
wall street